CHP Genel Merkezinde 1,5 saatlik ilginç buluşma

CHP Genel Merkezinde 1,5 saatlik ilginç buluşma

Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye füze kalkanı, istihbarat paylaşımı konularında sorular yöneltti, Türk kamuoyunda terörle mücadeleye ABD'nin destek vermediği algısını hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Edinilen bilgilere göre Ricciardone, 'Her zaman muhalefetle temasta kalmak istiyoruz. Türkiye, büyük ve önemli bir demokrasi olduğu için bu çok önemli. Muhalefetin rolü çok önemli' dedi.

Görüşmeden yansıyan bilgilere göre anayasa çalışmaları, yargı bağımsızlığı, terör, Suriye ve Füze kalkanı konularının gündeme geldiği öğrenildi. Görüşmenin en ilginç diyalogunu ise terör konusu oluşturdu. Kılıçdaroğlu'nun Ricciardone'ye, 'Son dönemde şehitlerimiz arttı. Terör saldırılarında etkin istihbarat paylaşımı olup olmadığını bilmiyoruz. Terörle mücadele konusunda ABD'nin Türkiye'ye yeterli desteği vermesi gerekiyor. Kamuoyunda yeterli destek verilmediği ve istihbarat paylaşımı yapılmadığı yönünde ABD'ye karşı bir algı var. Bu algı da terörle mücadeleye vereceğiniz destek ile düzelecektir' mesajını verdiği öğrenildi. Büyükelçi ise bu sitemi 'Bu konuda iki ülke beraber çalışmaktadır. Hükümet sizlerle terörle mücadele konusunda 2 ülkenin ne yaptığına dair bilgileri verebilir. ABD terörle mücadelenin tarafında durmaktadır' diye yanıtladı.

' Füze kalkanı İsrail'in korunması için kurulduğu gibi bir düşünce var. Füze kalkanı projesi NATO'nun değil, ABD'nin mi? Ortada karışık bir durum var yani' sorusunu da Ricciardone şöyle yanıtladı: 'Kalkan projesi NATO'nun parçasıdır.

 Kılıçdaroğlu'nun görüşmede ayrıca 'Türkiye'de son yapılan düzenlemeler ile yargı bağımsızlığı ortadan kaldırıldı. Yargıçlar karar verirken hükümetin baskı ve etkisiyle karşı karşıya kalıyor' diyerek Deniz Feneri soruşturmasındaki gelişmeleri örnek verdiği öğrenildi.  AKSAM

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2011, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17