Bor Madeni İle ilgili Muhteşem Buluış!

Bor Madeni İle ilgili Muhteşem Buluış!
Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz, Bor madeninin yeni bir kullanım alanını daha keşfettiklerini belirterek, “Laboratuvar ortamında yaptığımız çalışmada Bor'lu çözeltilerle baca gazından çıkan karbondioksidin yüzde 70'ini yok etmeyi başardık” dedi.

Dünyanın en büyük sorunlarından birinin karbondioksit emisyonu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Bor'dan elde ettiğimiz bu ürünü eğer sanayiye dönüştürebilirsek, paraya para demeyiz” diye konuştu.

Laboratuvar ortamında yapılan çalışmaların “Mükemmel” sonuç verdiğini ifade eden Yılmaz, testlerde, Bor'lu çözeltilerle baca gazının içerisindeki karbondioksidin yüzde 70'ini tutmayı başardıklarını bildirdi. Bu buluşun, milyarlarca dolar getirisinin yanı sıra çevre için de büyük katkıları olacağını ifade eden Yılmaz, “Bunu laboratuvar çalışmalarında defalarca test ettik ve kanıtladık. Şimdi pilot çalışmaya geçeceğiz ve bununla ilgili bir tesis kuracağız. Bu çalışma da bittikten sonra çıkıp herkese ‘sizin baca gazlarınızı biz arıtırız' diyeceğiz.


BÜYÜK TALEP GÖRÜR

Bugün dünyanın en önemli sorunu küresel ısınma sanayiden ve araçlardan salınan karbondioksitin dünyayı bir sera gibi sarmasından kaynaklanıyor. Karbondioksit salımının düşürülmesi için dünya devletleri anlaşma bile imzaladı. Ama küçülme korkusu ile uyan pek az. Borlu filtrenin bu yüzden büyük talep görmesi bekleniyor. Güneş
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2011, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17