Bizi bölemezsiniz ve parçalayamazsınız

Yörük ve Türkmenler'den anlamlı açıklama.

Bizi bölemezsiniz ve parçalayamazsınız
banner46

TÜRK DÜNYASI YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ
ve İSTANBUL YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ

 KAMUOYU AÇIKLAMASI

Bizler yörük, türkmen camiasının en büyük  çatı yapılanmasının temsilcisi  Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği olarak bugün Kocaeli Derince’de Oğuz Boyları Konfedarasyonu’muzun genel merkezinde toplandık.
Buradan ülkemize ve tüm dünyaya sesleniyoruz. Bin yıl önce yurt edindiğimiz bu topraklar bizim son ve tek ana yurdumuz. Atalarımız nasıl ki bin yıldır bu topraklarda içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı canı pahasına mücadele verdiyse, savaştıysa bilinsin ki, bizler de onların torunları olarak aynı yolda  can verir ama asla baş eğmeyiz.
Türkiye olarak sınırımızda tehlike oluşturan terör örgütlerine ve destekçilerine  karşı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Barış Harekatıyla başlayıp, İdlip bugün Harekatı’yla devam eden operasyonlarda Mehmetçiğimiz  sadece ülkemizin güvenliğini değil, öncelikli olarak sınır ötemizde bir  terör devleti oluşturmaya çalışan emperyalist  güçlere karşı  mücadele verirken,Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve yurtlarından göçe zorlanan mağdur Suriyelilerin de geri dönüşlerini temin etmek amacıyla tüm dünyaya insanlık dersi vermektedir.
Bu haklı ve meşru operasyonumuzda İdlip’te Rejim güçlerinin, başta Rusya olmak üzere işbirlikçilerinin ve yandaşlarının hain saldırısı sonucu  askerimizin şehit edilmesi haberi millet olarak hepimizi derinden sarsmış ve aynı zamanda kenetlemiştir.
Bu hain saldırıyı gerçekleştirenlere ve onların destekçilerine sesleniyoruz:
Biz son kaleyiz.Yıkılmayız.Biz bir ve beraberiz. Bizi bölemezsiniz. Parçalayamazsınız.


Gün birlik ve beraberlik günü. Gün kenetlenme günü. Gün Devletimize, ordumuza sahip çıkma günü.Gün milli birlik ruhuyla dik ve güçlü durma günü.
Biz Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği olarak dün olduğu gibi bugün de devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanındayız. Devletimizin vatan savunması için alacağı her kararın arkasındayız, destekçisiyiz. Dualarımız şanlı ordumuz ve kahraman askerlerimiz için.


Bu vesileyle TBMM’de grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ partinin yaptığı ortak Meclis açıklamasını da memnuniyetle karşılıyor, bu açıklamada yer almayan HDP’yi Meclis’i terk etmeye davet ediyoruz.


Yörük Türkmen camiası olarak Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizinbaşı sağolsun.


Vatan sağolsun.

KAMUOYUNA DUYURULUR

TÜRK DÜNYASI YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ ADINA BAŞKAN
İRFAN TATLIOĞLU
ve
İSTANBUL YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ ADINA BAŞKAN
Faruk ŞAHİN

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2020, 11:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17