Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin kafasındaki kentsel dönüşüm projesinin açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin kafasındaki kentsel dönüşüm projesinin açıkladı
banner46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki kaçak ve kalitesiz yapılaşma ile gecekondulaşmaya neşter vurmaya hazırlanıyor.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'i hedef alan Erdoğan, "Bedeli ne olursa olursun, bu tabloları defaatle yaşamaktansa, iktidarı kaybetmek daha hayırlıdır" dedi.

İşte Erdoğan'ın kafasındaki kentsel dönüşüm projesinin ilk izleri...

SORMADAN KAMULAŞTIRACAĞIZ

Artık şehirlerimizde kaçak yapı, gecekondu gibi binalarını değiştirmeyenler, bunları yıkmayanlara sormadan, kamulaştırma yapıp yıkacağız. Bedeli ne olursa olsun. Bu tabloları defaetle yaşamaktansa iktidarı kaybetmek daha hayırlıdır. Başta İstanbul, İzmir, Ankara bu çağrılara kulak versinler. Hemen, zaman kaybetmeden müdahaleleri yapacağız.

CİNAYETLE EŞ

Van'da gördüğü çürük yapılaşmayı da aktaran Erdoğan, hem yerel yöneticileri hem de müteahhitleri 'cinayet işlemekle' suçladı.

"Çok acı kayıplar verdik. Ama yine de bana birşey olmaz mantığıyla tedbirin elden bırakıldığını gördüm. Çürük binalarda yaşananlara şahit olduk. O betonun adeta kuma döndüğünü, kolonların kesilmesinden dolayı ödediğimiz acı faturayı artık görmeliyiz. Belediyeler de denetim elemanları da müteahhitler de bu acıların cinayetlerle eş olduğunu artık görsünler."

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2011, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17