Başbakan Erdoğan 'Asker, komutan sorumlu kimse bedelini ödeyecektir'

Bayrak indirme skandalına devletin zirvesinden sert tepki geldi.

Başbakan Erdoğan 'Asker, komutan sorumlu kimse bedelini ödeyecektir'
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki Bayrak indirme skandalıyla ilgili olarak resti çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Ruhani görüşmesi sonrasında açıklama yaptı.


Erdoğan'ın ikili görüşmelerdeki konulardan çok Diyarbakır'da PKK yandaşlarının kışladaki bayrak indirmeleri konusundaki değerlendirmesi dikkat çekti.


Erdoğan, "Asker, komutan sorumlu kimse bedelini ödeyecektir" dedi.


Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan; "Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse, onu benden duymuş olun. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bir bayrağı alma maharetini gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi onlar da ödeyecektir.

c
'da bir gösterici tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayına ilişkin bir açıklama yaptı.

Gül, açıklamasında bayrağın indirilmesini kınayarak; "Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Basın Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle; "Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkteki Türk Bayrağı’nın bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyorum. Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir. Millet olarak ezelden ebede uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Şunu açıkça vurgulamak isterim ki: Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum."



Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 23:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17