Bahçeli 'AKP'de çatlak mı var?' tartışmalarını değerlendirdi.

Bugünkü tabloda istikrarı yeniden kuracak hükümet çıkartmanın kısa dönemde zor olacağını...

Bahçeli 'AKP'de çatlak mı var?' tartışmalarını değerlendirdi.
banner46

Bugünkü tabloda istikrarı yeniden kuracak hükümet çıkartmanın kısa dönemde zor olacağını belirten Bahçeli, 'Başbakan inşallah sağlığına kavuşur, partide çatlamaya fırsat vermez' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın sağlık sorunu ve Şike Yasası'nın Çankaya'da veto edilmesinin ardından başlayan, 'AKP'de çatlak mı var?' tartışmalarını değerlendirdi. Bahçeli, 'Başbakan inşallah kısa sürede sağlığına kavuşup partide herhangi bir çatlama, yarılmaya fırsat vermez' dedi. MHP'li belediye başkanlarıyla Antalya'da yaptığı kamp sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli şunları kaydetti:

KESTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL:

AKP'nin iç bünyesinde meydana gelen gelişmeleri çok ciddiye alarak takip etmiyoruz. Ama artık 3. dönem iktidarını yaşadığı süreçte memnunsuzlukların, beklentilere cevap bulmamanın, parti yönetimi ve bakanlar kurulunda sürekli aynı şahsiyetlerin olmasından dolayı partinin diğer mensuplarının beklentilerinin su yüzüne çıkması gibi konular kendini gösterebilir. Spor camiasını yakından ilgilendiren, bir konunun, parti içi sorun haline dönüştürülmesi, 10'uncu yılına giren süreçteki kaynamanın ilk sesleri gibi geliyor. Buradan ne gibi bir siyasi sonuç çıkar onu kestirmek mümkün değil. Ama sağlıkla alakalı sıkıntılı bir dönemde, uzun yıllar hükümeti yönetmiş şahsiyetler arasında bir gerginliğin çıkartılmış olmasının gerçek sebebini bulmakta yetersiz kaldığımı söylemek istiyorum.

SAKLI PLANLARI VAR:

Bu kadar birbirine omuz omuza vermiş insanların, kendilerinin de direkt alakası olmadığı futbol konusunu gerekçe göstererek, biat kültüründen başlayan ve birlikteliklerini sarsabilecek veya başkalarına malzeme verebilecek bir hataya düşmelerine ihtimal vermediğim için gerçek gündemlerinde saklı bazı planları olduğu kanaatindeyim. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan bunu bir öncelik almak için kullanıyorlarsa, bu kadar samimiyet çerçevesinde yürütülmüş bir siyasi mücadeleye yakışmaz. Daha açık konuşabilirler. Bu tür oyunlara girmelerine gerek yok. Onun için önümüzdeki günleri sağlıklı bir şekilde takip etmek gerekiyor.

İNŞALLAH BAŞBAKAN İYİLEŞİR:

Cumhurbaşkanı'nın (Şike Yasası için)Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi düşüneceğini zannetmiyorum. Eğer gitmeyi düşünüyorsa o zaman şuurlu bir karşı duruşla bir çatışmayı bugünden kabul etmiş olurlar. Onun için bu aşamayı yeterli bulacaktır. Başbakan inşallah sağlığına kısa sürede kavuşarak bu sorunlarla ilgili partide herhangi bir çatlama, yarılma gibi olaylara fırsat vermez.

ALTERNATİF HÜKÜMET ZOR:
Türkiye'nin bu kadar iç ve dış sorunlar yoğunluğunun arttığı bir dönemde 326 ile tek başına iktidar olmuş bir partideki kargaşa, o partiden ziyade ülkeye büyük zarar verir. Çünkü böyle bir kaos, alternatif hükümetler kurulmasını bu aşamada mümkün kılmıyor. Hal böyle olunca Suriye'yle gerginliğin, İran tehdidinin, Ortadoğu'da yeniden düzenlenmenin, bölücü terörle ilgili faaliyetlerin, operasyonların yoğun olduğu bir ortamda bir siyasal krizi, iktidar partisinin çatlamasıyla yaratması Türkiye'ye büyük zarar verir. Çünkü istikrarı tekrar kurabilecek bir hükümet çıkartmak kısa dönemde mümkün gözükmüyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2011, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17