Avrasya Maratonu 33. kez İstanbul’da koşuluyor

Avrasya Maratonu 33. kez İstanbul’da koşuluyor
banner46

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu 16 Ekim Pazar günü 33. kez İstanbul’da yapılıyor.

80.000 kişilik halk yürüyüşü, 20.000 kişilik çipli yarışlar olmak üzere toplam 100.000 kişilik katılım ile gerçekleştirilecek maratona yerli ve yabancı 9.000 atlet katılacak. Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından belirlenen kategorilerde her yaş grubunda ilk 3’e nakit ödüller verilecek. Toplam 1 milyon bin dolar ödül dağıtımı yapılacak.

Avrasya Maratonu bu yıl gümüş kategoride koşulacak. Ancak altın kategoride koşulması için gerekli olan kriterler de bu yıl yerine getirilerek Avrupa Spor Başkenti olduğumuz 2012 yılından itibaren altın kategorisinde yarışılacak.

Köprü üzerindeki yoğunluğu engellemek amacıyla bu yıl halk yürüyüşü kademeli olarak yapılacak. Halk yürüyüşü Altunizade Boğaziçi Köprüsü katılımından start alacak. Geçtiğimiz yıl aynı noktadan başlayan 8 km koşusu ise, Maraton ve 15km yarışları ile birlikte gişelerin hemen gerisinden start alacak. 

Maratonun ve Halk yürüyüşünün daha güvenli yapılması ve daha hızlı ilerleyebilmesi için köprü üzerinde her iki tarafta da deniz tarafındaki birer şerit koşuya kapatılarak yaya trafiği
4 şerit üzerinden yapılacak.

Maraton günü katılımcılar göğüs numaralarını gösterip İETT, metro, ve şehir hatları araçlarına ücretsiz binebilecekler. Taksim Meydanı’ndan, Mecidiyeköy’den ve Ayasofya’dan kalkan İETT otobüsleri başlangıç noktalarına servis yapacak. Dereceye giren atletlere ödülleri Sultanahmet Meydanı’nda verilecek.

Kapanış yemeği ve yaş grupları ödül dağıtım töreni saat 18.00’de İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Halk yürüyüşüne katılanlara verilecek olan tişört, madalya ve sertifika aynı günden itibaren Spor A.Ş. tesislerinden verilecek. Yarış bitimi sırasında dağıtım yapılmayacak. Katılımcılar, göğüs numaralarını görevli personele kaşeletmek suretiyle kaşeli numaralar ile tişört, madalya ve sertifikalarını Spor AŞ tesislerinden alabilecekler.

Yaklaşık 9 bin kişi ve 1.500 aracın görevli olacağı maraton 200’den fazla yerli ve yabancı basın görevlisi tarafından takip edilecek.

Geçtiğimiz yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Maraton Fuarı'nın dördüncüsü “Maraton Expo” 13 - 15 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Her yıl Feshane’de düzenlenen fuar, kapsamı genişletilerek bu yıl daha büyük bir alana sahip olan İstanbul Kongre Merkezi’nde çok sayıda firmanın katılımıyla yapılacak.

Maraton başlangıçları

• 42 km’lik maraton saat 09.00’da Boğaziçi köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayacak Sultanahmet Meydanı’nda bitecek.
• 15 km’lik koşu 09.00’da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayacak Sultanahmet Meydanı’nda bitecek.
• 8 km’lik koşu 09.00’ da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 600 metre gerisinden başlayacak, fındıklı tramvay durağı yanında bitecek.
• Halk yürüyüşü Altunizade Boğaziçi Köprüsü katılım noktasından başlayacak.
• Boğaz Köprüsü ve bağlantı yolları 06:00’da trafiğe kapatılacak. Yarış güzergahı 07.30 ile 14.00 arasında trafiğe kapalı olacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2011, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17