Alevi gençleri kullanarak Türkiye'yi karıştıracaklar iddiası

Gezi olaylarını bahane ederek Türkiye'yi karıştıran aşırı örgütler, ODTÜ üzerinden de emellerine ulaşamayınca bu sefer gözünü Alevi gençlere dikti. Asıl amacı mezhep gerilimi...

Alevi gençleri kullanarak Türkiye'yi karıştıracaklar iddiası

Türkiye gazetesinin haberine göre; Bu çerçevede Alevi örgütler kullanılarak 5 Ekim'de Mersin'de, 27 Ekim'de İstanbul'da büyük mitingler yapılması planlanıyor.


Ankara, Adıyaman ve Hatay gibi illerde de benzer tertiplerin hazırlıkları var. DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen Grup Yorum, 5 Ekim'de Ankara'da konser verecek.


Eylemlere katılımı artırmak için Alevi mezarlıklarına saldırı, Pir Sultan Abdal logosunun “terör örgütü simgesi” sayıldığı iddiası, Alevi evlerinin işaretlenmesi, cami-cemevi projesi gibi argümanlar kullanılıyor. Oysa Alevi vatandaşlara ait evlerin yasadışı sol örgüt mensuplarınca işaretlendiği ortaya çıkmıştı. Alevi mezarlıklarına yönelik saldırıların arkasında da benzer bir provokasyonun olduğu tahmin ediliyor.


Aleviler'i tahrik etmeye yönelik bu eylemlerin asıl amacı mezhep gerilimi çıkarmak. Alevileri sokağa dökmeye çalışan kurumlar, Alevi camiasının genelini temsil etmiyor. Özellikle “Alisiz Alevilik” iddiasında bulunan seküler kesimler, bu organizasyonlara katılım konusunda yoğun çaba gösteriyor. Avrupa'daki bazı Alevi oluşumlarının da öne çıkması dikkat çekici.


kaynak; habervaktim

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17