AK Parti'nin Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Kahramanmaraş Belediye başkan adayları belli oldu

AK Parti'nin 5 il ve 5 büyükşehir adaylarını Başbakan Erdoğan Açıkladı.

AK Parti'nin Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Kahramanmaraş Belediye başkan adayları belli oldu

Başbakan Erdoğan AK Parti grubunda yaptığı konuşmada Belediye Başkanı adaylarının belirlenirken titiz bir çalışma yapıldığını ve üzerinde çok çalışıldığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan belediye başkanlarının isimleri şöyle;

Aday belirleme çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi. Her zamankinden hassas bir aday belirleme sürecindeyiz.  Aday belirlemede çok sayıda yöntem kullandık, halkımızın nabzını tuttuk. 

Bugün 5'i il, 5'i Büyükşehir olmak üzere 10 belediye başkan adayımızı açıklıyoruz. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: İbrahim Melih Gökçek

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Tahir Akyürek

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Mehmet Özhaseki

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Harun Karacan

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Fatih Mehmet Erkoç


Habervaktim'in haberine göre;


Gümüşhane Belediyesi Başkan Adayı: Ercan Çimen (AK Parti Gümüşhane il başkanı)


ERCAN ÇİMEN KİMDİR?

Ercan Çimen, 1966'da Gümüşhane'de doğdu. İlk ve ortaöğretimini de aynı ilde tamamladıktan sonra "Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" "İktisat" bölümünden mezun oldu. Ercan Çimen, evli ve iki çocuk babasıdır.


Bartın Belediyesi Başkan Adayı: Dr. Seyfettin Kalay


SEYFETTİN KALAY KİMDİR?


1968'de Bartın'da doğdu. Doktor; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Nevşehir Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev yaptı. Bir dönem Nevşehir'Kırşehir Tabip Odası Başkanlığı ve Nevşehir Tabip Odası Onur Kurulu üyeliğinde bulundu. Bartın Devlet Hastanesi Başhekimlik görevini yürüttü. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Kalay, evli ve 2 çocuk babasıdır. 


Kırşehir Belediyesi Başkan Adayı: Yaşar Bahçeci (Mevcut belediye başkanı)


YAŞAR BAHÇECİ KİMDİR?


1975 yılında Kırşehir´de doğdu, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırşehir´de tamamladı. 1997 yılında Niğde Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 27 Mayıs 2006 tarihinde AK Parti İl Başkanı oldu. 01 Aralık 2008 tarihinde Kırşehir Belediye Başkan Adayı olmak için bu görevinden ayrıldı. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Amasya Belediyesi başkan adayı: Cafer Özdemir (Mevcut belediye başkanı)


CAFER ÖZDEMİR KİMDİR?


1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra girdiği devlet parasız yatılı öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Manisa Salihli Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Salihli Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nü 1990 yılında bitirdi. 2003 yılında AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasete atıldı ve AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2004 yılında mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve 1 Aralık 2008 tarihine kadar Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Bu tarihte görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı'na aday olan Özdemir, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların %40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildi. Cafer Özdemir evli ve 3 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 15:03

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17