Ak Parti Kürtlere, vefa borcunu ödemelidir

2019 seçimlerinin kaderini Kürt seçmenler belirleyecek.

Ak Parti Kürtlere, vefa borcunu ödemelidir
banner46

Aytekin Yaşar-İlçem

Geçen gün Rizeli gazeteci abim Hüseyin Adil Yelkenci “Kongrede Kürtlere Haksızlık yapmayın” diye bir makale yazdı. Aynen Katılıyorum yazısına. Bu konuyu destekleyen bir yazı yazmamın zaruri olduğu kanaati oluştu bende.

***

Öncelikle belirteyim Hüseyin abi gibi bende Kürt değilim. Tek farkımız Benim babam, büyük babalarım Türk. Annem ve babaannem Kürt. Yani yıllardır Kürtlerden kız almışız her daim. Kürtler de Türk dememiş kız vermişler. Malazgirt zaferinden bu zamana kadar Asırlardır bu böyle değil midir? Kürt’ün de Türk’ünde takvaca üstün olanını severim ve Müminlerin kardeşliğini, imanım gereği ısrarla savundum ve savunmaya devam edeceğim.

Gelelim konumuza.

Ak Parti kongre süreçleri eli kulağında, başladı başlayacak. Ak Parti’nin Kürtlere vefa borcu oluşmuştur. Bu vefa borcu ise 16 Nisan referandum sonuçlarından ve daha öncesinden gelmektedir. Bu gün bir çok Kürt Vatandaşımız aldığı tehditlere ve baskılara rağmen Ak Parti’yi desteklemeye ısrar etmektedirler. AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı eczacı Yunus Koca’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatmak isterim. Daha yeni Hakkâri Belediye Başkanına teröristlerin saldırdığını unutmamalıyız.

16 Nisan referandum oylamasında;

Güneydoğu ve Doğu Anadolu oylarındaki “Evet” lehine dönen artış. Ağrı, Van, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'da "evet bloğunun" oyu yaklaşık 450 bin arttı. Bir başka gerçek ise, Ak Parti’nin 2019 seçimlerinde 16 Nisan referandum oylamasında olduğu gibi Kürtlerin oyuna ziyadesiyle ihtiyacı vardır.

***

İstanbul’da 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti 39 ilçenin belediye başkan adaylarından 20 den fazlasını Karadeniz bölgesinden seçti başkan yaptı. İBB başkanı da malumunuz Karadenizli. Eğer ki Adalet ve Kalkınma Partisi ismine uygun davranmak istiyorsa liyakat sahibi, bayrak ve vatan sevdalısı Kürtlere hem ilçe yönetimlerinde, hem belediye başkanlıklarında, milletvekilliğinde ve de belediye kadrolarında adil bir şekilde seçilme hakkı tanımalıdır.

***

Zor bir süreç yurdumuzu bekliyor. İç ve dış düşmanlar canım Türkiye’mizi parçalamak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorlar. Bu sürecin tek çözümü ise “MÜMİN MÜMİNİN KARDEŞİDİR” Hadisi şerifine riayet edip buna göre hareket etmekten geçer.

Benden söylemesi.

Şu meşhur sözü iç ve dış düşmanlarımıza söylemeden geçemeyeceğim. "TÜRK, KÜRT KARDEŞTİR. AYIRANLAR KALLEŞTİR."

Sağlıcakla kalınız...

Not; Bu yazım daha güzel bir Türkiye için tavsiye niteliğindedir. Ak Parti elbette ki Kürt vatandaşlarımıza gerekli kademelerde yer veren bir partidir. 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 11:18

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17