Tuzlalılar, Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne akın ettiler

Tuzlalılar, Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne yoğun ilgi gösterdi.

Tuzlalılar, Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne akın ettiler
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile binlerce Tuzlalı, Yenikapı’ya akın etti. 10 gemi ve 80 otobüs Tuzlılar’ın miting ulaşımına yetmedi, Tuzla’dan Kartal Metro İstasyonu’na ring seferleri düzenlendi.

FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tek vücut olarak milli iradenin yanından yer alan Tuzlalılar, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde de bir kez daha kenetlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle düzenlenen mitinge, Tuzlalılar da yoğun ilgi gösterdi. Miting alanında ön sıralarda yer almak isteyen vatandaşlar, sabah erken saatlerde şahsi araçları ve toplu taşıma araçlarıyla Yenikapı’ya ilerledi. Tuzla Belediyesi, mahalle muhtarlıkları önünden 80 otobüs kaldırdı. İDO Tuzla İskelesi’nden de 10 gemi, vatandaşları Yenikapı’ya taşıdı. Tuzla’da her siyasi görüşe mensup vatandaşların mitinge akın etmesi, ulaşım planlamasının da değişmesine neden oldu. Gemi ve otobüsler Tuzlalılar’ın mitinge ulaşmasına yeterli kalmayınca, devreye ring seferleri alındı. Tuzla-Kartal Metro İstasyonu arasında ring seferleri düzenlendi. Gemi ve otobüslerde yer bulamayan vatandaşlar, ring seferleri ile entegre edilen raylı sistemler ile miting ulaşımını sağladı. 

İlçe Protokolü ve Vatandaşlar Mitinge Birlikte Katıldı

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar mitinge gemi ile ulaşım sağladı. 

Milletimiz Çok Büyüktür, Esaret Ve Zillet Kabul Etmez

Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde milyonlarca vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada, Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya; işte bu görüntü inanın bana, ülkemizin düşmanlarını, en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Mitingde; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özürgün de hazır bulundu. 


Türkiye Tarihinin En Büyük Mitingi

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen ve milyonlarca İstanbullunun katıldığı Türkiye tarihinin en büyük mitingi, 80 ilde ve ilçelerin meydanları ile Türkiye’nin gönül coğrafyasındaki ülkelerinin şehirlerindeki meydanlarda kurulan dev ekranlardan da canlı olarak yayınlanarak tüm Türkiye ve diğer devletlerdeki Türk vatandaşları ve kardeş halklar tarafından izlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından, şehitler için dua edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. 


Al Bayrağımızın Birleştiriciliği Altında Buluştuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yurt içinde milletimizin dini hassasiyetini, merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm imkânları milletimizin emrine vermeliyiz. Hiç kimse kapatılan yurtlardan, okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın, gerek devletimizin ilgili kurumları, gerekse aynı alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız çok daha iyisiyle, çok daha fazlasıyla bu boşluğu dolduracaklardır. Yurt dışında ülkemizin adını ve itibarını da kullanarak elde ettikleri imkânları da asli sahibine, yani devletimize ve milletimize kazandırmalıyız. Hükûmetimiz olağanüstü hâl ilanı sonrasında sahip olduğu yetkiyle tüm bu alanlarda çok önemli adımlar attı, atmaya devam ediyor. Gazi Meclisimiz de bu konuda üzerine düşenleri yapıyor, yapmayı sürdürecektir. Siyasi partilerimizin ve medyamızın da bu süreci çok iyi değerlendirerek inanıyorum ki desteğini verecek ve bu yasalar, Anayasa değişikliği, yasa değişikliği veya yeni yasalar, bunlar hızla hazırlanacaktır. Kardeşlerim, 15 Temmuz gecesinden beri atılan her adımda 79 milyon tek yürek oldunuz, tek ses oldunuz, demokrasi nöbetini farklı yürüttünüz, işte burada, Yenikapı Meydanı’nda bugün demokrasi nöbetini taçlandırıyorsunuz. Hepimiz ay-yıldızlı bayrağımızın, al bayrağımızın birleştiriciliği altında buluştuk. Daha güçlü, daha müreffeh bir ülke içinde devletin yeniden yapılandırılması sürecini, bu yönde bir siyaset inşasını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.” 


15 Temmuz Ülkemizi İşgal Girişimidir

15 Temmuz’un, bir yönüyle ordu içine sızmış FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının başlattığı bir darbe girişimi olduğunu ancak hadisenin sadece bundan ibaret olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı zamanda PKK ve DAEŞ’in silahlı eylemleriyle elde edilmek istenen neticenin asker elbisesi giymiş teröristler eliyle yeni bir safhaya çıkartılma girişimidir, yani bu girişim aynı zamanda bir terör eylemidir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, 15 Temmuz ülkesine ve milletine ihanet eden bir silahlı güç eliyle ülkemizi işgal girişimidir” yorumunda bulundu.

“Şayet darbe başarılı olsaydı, bin yıldır bizim bu coğrafyanın kimlere değerli kardeşlerim, altın tepsi içinde sunulacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu değerlendirmelere yer verdi: “15 Temmuz gecesi işte tüm bu gerçekleri AK Partilisiyle, CHP’liyse, MHP’lisiyle, diğer partilere mensup vatandaşlarımızla millet olarak hep birlikte gördük. 15 Temmuz gecesi bu gerçeği Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Roman’ıyla, 79 milyon hep birlikte gördüğümüz için sokaklarda omuz omuza mücadele ettik. O gece insanlar partisini değil, hayat biçimini değil, meşrebini değil, kendi çıkarını değil, ülke ve millet olarak topyekûn istiklalimizi ve istikbalimizi düşünmek suretiyle mermilerin önünde kucak kucağa şehit oldu, gazi oldu. Minarelerimizden susturulmak istenen ezanlar yerine, tam aksine minarelerden ezan sesleri yükseldi, salalar yükseldi. Hiçbir çıkar insanın kendi canından daha önce değildir, daha tatlı değildir; o gece darbecilerin karşısına dikilenler şayet ülkesi bağımsızlığını kaybederse, milletinin geleceği kararırsa geride zaten hiçbir şey kalmayacağını çok iyi biliyordu.” 

Bu Milletin Mayası Sağlamdır

Millî iradenin, 15 Temmuz’da şehit ve gazi olanlara güç kazandığını, milletin özgür iradesi ile verdiği kararlara teslim olup boyun eğmek gerektiğinin belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz o muazzam irfanıyla daima en doğruyu, en hayırlıyı, en faydalıyı bulmuştur, bulacaktır. Bu millete, 79 milyon vatandaşımıza bakıp, ‘eğitimsiz, pısırık, işe yaramaz bir insan yığını’ gördüklerini söyleyenler, zaman zaman söylüyorum, 15 Temmuz’da hayatlarının en büyük şokunu, en büyük mahcubiyetini yaşamışlardır. Artık şu gerçeği herkesin kabul etme zamanı gelmiştir: Bu milletin mayası sağlamdır” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşlarının kuru kalabalık değil, cesareti ve dirayetiyle dünyayı kendine hayran bırakan büyük bir millet olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayalım ki, bu millet ülkemiz sınırları içine yaşayanlarla birlikte geniş bir coğrafyada yüz milyonlarca mazlumun, masumun da duasını arkasına alan bir millettir. Evet, bizim gönül sınırlarımız bizi kardeşi ve dostu olarak gören her toplumu, her coğrafyayı kapsayacak kadar geniştir. İnşallah önümüzdeki dönemde hem kendi insanımızın, hem umudunu bize bağlamış dünyanın tüm mazlumlarının yüzünün güleceği bir dönem olacaktır. Bir kez daha necip milletime, aziz milletime şükranlarımı sunuyorum” dedi. 


Ömer Halisdemir’i Unutamayız

‘Zafer demokrasinin, meydan milletindir’ diyerek Yenikapı’daki mitinge katılanlara, mitingde hazır bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım’a, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye, Emniyet Teşkilatı’na, TSK’nın darbe girişimine karşı cesaretle kendini ortaya koyan birimlerine, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarına teşekkür eden ve 80 ilin meydanlarında kendisini dinleyen vatandaşlara selam gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi ki Ömer Halisdemir’i unutamayız. O ki Özel Kuvvetler’e saldırı düzenlendiği zaman o bir astsubay edasıyla komutanının verdiği talimatı anında yerine getirmek suretiyle onu anlından vurarak öldürdü, kendisi de şahadete yürüdü” diye ekledi. 


Demokrasi Nöbetlerine Çarşamba Akşamı Nokta Konulacak

15 Temmuz darbe gecesinde ve sonrasında araçları ve personelleriyle, darbe girişimine karşı direnen vatandaşlara ve güvenlik güçlerine destek olan belediyelere ve ‘kalpleri Türkiye için atan’ yurt dışındaki vatandaşlara da teşekkürlerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi bir daha darbelere, darbe girişimlerine, demokrasi dışı her türlü saldırıya karşı bizleri, vatanımızı korusun” temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını tamamlamasının ardından demokrasi nöbetine bu akşam bir virgül konulduğunu ve şehir meydanlarındaki nöbetlere önümüzdeki Çarşamba akşamı nokta konulacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2016, 01:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17