Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'nden Vizyon Projeler

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'nin vizyon projeleri hayran bırakıyor.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'nden Vizyon Projeler
banner46

2015 yılında yaptığı çalışmalarla adını sıkça duyuran Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR, 2016 yılına vizyon projelerle devam ediyor.


                                Bağımlı Olma Sağlıklı Ol Projesi

Tuzla Halk Eğitim Merkezi   bilmek uygulamanın ilk adımıdır düşüncesiyle çalışan tüm personeline ve öğretmenine bağımlılıkla mücadele eğitimi  verdi. Ardından Tuzla ilçesinde görev yapan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı sertifikası olan rehber öğretmenlere ulaşılıp bilgilendirme toplantısı yaptı. Rehber öğretmenler eşliğinde  8 saatlik eğitimler verildi. Yapılacak çalışmalarla bağımlılık konusunda farkındalık kazandırılacak.


Yetenek Avcısı Projesi

İstanbul’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretime kayıtlı toplam öğrenci sayısı 3.077.516’dır (MEB, 2014). Dünya Sağlık Örgütü verileri başta olmak üzere toplum genelindeki normal dağılım eğrisi göz önüne alındığında, toplum genelinin %2’sinin özel yetenekli olduğu kabul edilmektedir. Bu veriler ışığında İstanbul’da mevcut özel yetenekli çocuk sayısının 61.550 olduğu tahmin edilmektedir. İstanbul’da şu anda hizmet veren 3 adet Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) toplam öğrenci sayısı970’tir.


Özel yetenekli bireylerin uygun yönlendirilmediklerinde ve kendilerini gerçekleştirme fırsatını bulamadıklarında kendilerine ve çevrelerine zarar verici hale de gelebileceği göz önünde bulundurulduğunda, bu kesim için özel müdahaleler tasarlanmasının önemi ortaya çıkmaktadır

Erken yaşlarda çocukların yeteneklerinin keşfi, geliştirilmesi ve ilerletilmesi; eğitimin en önemli hedeflerinden biridir. İlkokulda yetenekli öğrencilerin sınıf ortamında kendilerini yeterince geliştirme zemini bulamaması projenin çıkış noktasını oluşturmaktadır. Yetenekli çocuklara imkan hazırlanmalı ve onlar ülke gelişmesinde lokomotif haline getirebilmelidir.


İlkokul çağındaki öğrencilerin akademik başarılarının yanında özel yeteneklerine de önem vererek ‘’Müzik, Spor ve Resim’’ kurslarıyla öğrencilerin yetenekli oldukları alanlarda da gelişmelerine öncülük edilecektir. İlkokul çağındaki öğrencileri yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeyi ve bu doğrultuda kaliteli ve alanında uzman eğitimciler tarafından ihtiyacı olan eğitimi almalarını hedeflenmektedir. 


Gizli kalmış ve KEŞFEDİLMESİ GEREKLİ yeteneklerin önemini vurgulamak ve sonuçlarında her açıdan başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek amacıyla “yetenek” algısının önemini küçükten büyüğe göstermek için; “Yetenek Avcısı Projesi’’. Tuzlada pilot olarak belirlenen  üç okulda ‘’Müzik, Spor ve Resim’’  kursları açılarak başladı.


Doğa Dostu Okullar Projesi

Proje kapsamında atık toplama kampanyası başlatıldı. Kağıt, plastik,cam, yağ, pil gibi aslında ekonomimiz adına toplanıp geri dönüştürülmesi önemli olan atıklar toplandı. ’’Geri Dönüştür Dünyayı Değiştir ‘’ sloganıyla hareket eden Tuzla Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerini geri dönüşüm konusunda bilinçlendiriyor seminerler veriyor. Anlamlı, doğa dostu proje sayesinde kursiyerler atıklar konusunda bilinçleniyor, farkındalık kazandırıyor.


Ben İstanbulum Projesi

Ben İstanbulum Projesi İstanbul’u öğrenme ve tanıma merakı uyandırarak, İstanbul’un zengin kültürel mirasına sahip çıkıp onu yaşayacak ve aktaracak bireyler yetiştirmek ve İstanbul özelinde şehirli olmak bilincini geliştirilmesini sağlamaktır. Proje kapsamında kurum duvarları İstanbul tarihi yapıtlarıyla renklendi. İstanbul’daki güzellikler keşfedildi.


Açık Kütüphane Projesi

 Kursiyerlere  okuma yazma alışkanlığı kazandırmak. Kursiyerlere her zaman her yerde kitaba ulaşabilirliğini sağlamak. Bu proje ile kitaplar tozlu raflardan kurtarıp okuma alışkanlığını geliştirmek amaçlanmıştır.


Engelleri Aşıyoruz Projesi

Proje kapsamında hobi ve meslek kurslarıyla özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin , kişisel gelişimine yardımcı oluyor.   Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için halı dokuma, halk oyunları, resim, ahşap, EKPSS gibi kurslar açıldı. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler; proje kapsamınada kursiyer sayısında alt sınır aranmaksızın, 5 engel grubuna (görme, işitme ortopedik, otizm ve zihinsel) göre hazırlanan programlar arasından uygun kurslara katılabileceklerdir. Verilecek özel eğitim kursları ücretsizdir ve katılanlara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs katılım belgesi verilecektir. Kurslarda engelli vatandaşlarımız hem eğitim alacak hem eğlenceli zaman geçirecektir.


Eğitimde Sosyal Memnuniyet
Projesi

Projenin amacı kursiyerlere ve açık lise okuyan öğrencilere rehberliktir. Vatandaşlarımız  kurumumuza geldiğinde zaman hangi konuda, nereye, nasıl ve ne zaman başvuracağı konusunda bilgilendirmektir. Kurum ile ilgili talebi ya da önerisi olduğunda ister okula gelerek, ister telefonla, ister internet aracılığı ile kuruma  ulaşabilmesini sağlamaktır.

Okul yönetiminin okul paydaşları ile kaynaşmasını tesis etmek, somurtkan değil gülümseyen, yarın gel demeyip hemen yardımcı olan bir yönetim anlayışını ortaya koymaktır.

Tüm başvurulara 24 saat içinde cevap veriliyor.


Erasmus Plus KA1 Dijital Beceriler Dünyası
Projesi

Enhanced Learning with iPads and Tablets isimli kurs ile; eğitimde iPads ve tablet kullanımı ile ilgili pedagojik fikirler vererek öğrenme ve öğretme faaliyetlerinde kullanma becerisi: Geleceğin öğrenme - öğretme modellerinde mobil ve internet bağlantısı olan cihazlar vazgeçilmez araçlar olacak.

Programla ve kodlama kursu ile programlamın ve kodlamın 21. Yy a etki kalitesi keşfedilecektir.

Kurumumuzun  modernizasyonu ve uluslararası açılımının getirdiği değişikliklerin yapılması için kapasitesi artacaktır.


Her Hafta Bir Seminer Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

 Projenin amacı insanların çok yönlü gelişmesini ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermesini sağlamaktır. Proje kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlardan işbirliği yapılacaktır.


Ne Olursan Ol Gel
Projesi

Ülkelerinde yaşanan savaş ve ekonomik kriz nedeniyle Irak, Afganistan ve Suriyeli mültecilerin sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Yaşadıkları yere uyum sağlamak ve günlük işlerini daha kolay yapabilmek için; Halk Eğitimi Merkezi, mültecilere   Türkçe öğretmeyi amaç edinmiştir.  Tuzla´ya gelen mültecilere dil kursu verilecektir. Verilecek dil kurslarının ardından  isteyen kursiyerler meslek kurslarına yönlendirilecektir. Bu konuya dikkat çekmek için Türkçe Arapça broşür hazırlandı.


Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 10:20

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17