Türkiye’ye Yakışan Proje Tuzla Marina, Kapılarını Dünyaya Açtı

Türkiye’nin en büyük ve vizyon projelerinden biri olarak inşa edilen Tuzla Marina, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünde hizmet vermeye başladı.

Türkiye’ye Yakışan Proje Tuzla Marina, Kapılarını Dünyaya Açtı
banner46
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina, alışveriş üniteleri, tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip dünyada örneği olmayan marinasıyla kapılarını dünyaya açtı. 


Tuzla Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda 154 üniteli alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster´larından ikisine sahip tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla eğlence, deniz, alışveriş ve sosyal yaşamı bir arada sunuyor. Dünyaca ünlü markaların Alışveriş Adasında Outlet konseptiyle bir araya geldiği Viaport Marina, şık kafe ve restoranlarıyla sosyal yaşamın da stilini değiştiriyor. Dünyanın en özel mimarisine sahip Tuzla Marina, dünya markalarına ev sahipliği yapıyor. 

Funda Arar ve Kubat Tuzla Marina'da


Tuzla Marina, Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği gençlik konserlerine de ev sahipliği yapacak. “Hediyeni Al, Konsere Getir, Bir Çocuğu da Sen Sevindir” kampanyasıyla sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan konserlerde, toplanacak oyuncaklar Suriyeli çocuklara gönderilecek. Türk Halk Müziği’nin sevilen temsilcisi Kubat 31 Mayıs’ta, fantezi müziğinin önemli ismi Funda Arar ise 5 Haziran’da Tuzla Marina’da müzikseverlerle buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak olan konserler, halka açık ve ücretsiz olacak.   


Başkan Yazıcı, Misafirlerine Tuzla Marina’yı Tanıttı



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Hatay Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve eşi Gülen Yavuz, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural ve Av. Mehmet Çelikel, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Tuzla Marina’da ilk günün heyecanını yaşadı. Tuzla Marina’nın hizmete girişi nedeniyle kurban kesildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuklarıyla birlikte Tuzla Marina’yı gezdi, alışveriş mağazalarını ziyaret ederek “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu. 



Türkiye’ye Yakışan Bir Proje Yaptık


Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Biz dünyada eşi olmayan bir projeye imza attık. İnsanları denizle barıştıracak bir proje tasarladık. Denizin ortasına kadar yürünebilen bir marina inşa ettik. Sosyal yaşamın kalbinin bundan sonra Tuzla'da atacağına inanıyorum. Türkiye'ye yakışan bir proje yaptık. Biz İstanbul’a, İstanbul bize çok yakıştı” diye konuştu.



Tuzla Tarihinde Yeni Bir Dönem Başladı


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Marina ile ilçe tarihinde yeni bir dönemin başladığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina, Tuzla’da kabuk değiştirecek, geleceğe damga vuracak, ekonomiden sosyal ve kültürel hayata her yönden Tuzla’ya adım attıracak bir proje. Bundan sonra daha büyük projelere de inşallah birlikte imza atacağız. Dünyada benzeri olmayan bir marinayı Tuzla’ya kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Tuzla tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur” dedi. 


Tuzla sahilinde Tuzla Marina ile İDO İskelesi arasında ring seferi yapacak olan nostaljik trenin ray döşemesine de başlandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 14:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17