Şelale Park Açıldı. Yazıcı 'Türkiye’deki İlk 10 Belediyeden Birisiyiz'

Türkiye’nin En Fonksiyonel Parkı Hizmete Açıldı

Şelale Park Açıldı. Yazıcı 'Türkiye’deki İlk 10 Belediyeden Birisiyiz'

Tuzla Belediyesi, 110 dönümlük atıl vaziyetteki alanı Türkiye’nin en fonksiyonel parkına dönüştürdü.


Şelale Park, sağanak yağışa rağmen binlerce insanın katıldığı görkemli bir örenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şelale Park, tek başına bir belediyenin 5 yıllık hizmetinden daha fazla hizmetin olduğu bir parktır.” dedi.

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri arasında yer alan Şelale Park’ın hizmete açılmasıyla İstanbul ve bölge halkı yeni bir yaşam merkezine kavuştu. 3.000 kişilik amfi tiyatro ve kulis, olimpik bay ve üstü açılıp kapanabilen bayan havuzu, spa merkezi, planetaryum, lunapark, araç müzesi, çocuk müzesi, 35 m’lik şelale ve gemi restoranı, cami, kafeterya, genel ihtiyaca yönelik çarşı, süs havuzu ve yeşil alan düzenlemeleri ile Türkiye’nin en fonksiyonel parkının açılışı, görsel şölene dönüştü. Şelale Park açılışı, tuzlaweb.tv tarafından canlı yayınlandı.


Tuzla-Aydınlı Yolu üzerinde kurulan Şelale Park’ın açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış, mehteran takımının gösterisi ile başladı.  

 

Türkiye’deki İlk 10 Belediyeden Birisiyiz


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada 5 yıllık hizmetinin genel bir özetini paylaştı. Tuzla’da rutin belediyecilik hizmetlerini insan merkezli anlayışla aştıklarını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Tuzla’mızda yaşayan, bizim sevinçlerimizi paylaşan ve bize her zaman gönlünü açan, bu rahmetle bizlerle olan sevgili Tuzlalılar’a teşekkür ediyorum. Tuzla’da 5 yılda tüm belediyecilik hizmetlerine imza atarken ‘İnsan olan her yerde biz varız’ dedik. Tuzla’da Avrupa standartlarında spor alanları, yeşil alanlar ve eğitim alanları dahil olmak üzere her işi yapacağımızın sözünü verdik. Biz belediyecilik hizmetlerimizde okullar da yaptık, sağlık ocakları da yaptık, Devlet Hastanesi’ne ek bina da yaptık. Tuzla’mıza Marina projesi ile 200 bin m2, Şelale Park projesi ile 110 bin m2 yeşil alan kazandırmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 5 yılda yaptığımız hizmetleri her yerde anlatırken, şunu iddia ettik, söyledik ve iddianın da ötesinde ispatladık. Biz, Türkiye’deki ilk 10 belediyeden birisiyiz. 11. olursak kendimizi mutsuz hissederiz. Nikah Sarayıyla, sosyal tesislerimizle, kaymakamlık hizmet binası ve onlarca projeyle fiziki alanda hizmetlerimizi sürdürdük. Sosyal ve kültürel belediyecilikle İstanbul gibi dünyada yarışan bir metropolün onur ve gururunu yaşatacak olan, onun parçası olarak Tuzla’da her türlü faaliyete de imza attık.” şeklinde konuştu.

 

Bir Belediyenin 5 Yıllık Hizmetinden Daha Fazlası Şelale Park’ta


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şelale Park’ın yeni bir yaşam merkezi olacağını belirtti. Şelale Park’ın bir belediyenin 5 yıllık hizmetiyle eşdeğer olduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Şelale Park projesi ilk önce 10 milyon 200 bin TL bedelle ihale yapılmış, daha sonra ek binalarıyla beraber tek başına bir belediyenin 5 yıllık hizmetinden daha fazla hizmetin olduğu bir parktır. Tuzla’mıza hayırlı uğurlu olsun. Tuzla’mıza insanların gelmesi için nedenlerden birisi olacak olan Marina projemizde her türlü imkanlar var ama Şelale Park onun altında kalmayacak ölçekte projemizle, içindeki alanlarıyla yeni bir yaşam merkezi olacak.” dedi.

 

Dedikodu Değil, İş Yaptık


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz dedikodu değil, iş yaptık. İş yapmanın onur ve gururunu duyduk. Biz, sizin emanetinizi namus borcu olarak gördük. Bu emaneti bugüne kadar getirdik ve bundan sonra 5 yıl size projelerimizle, emanetinizle hizmete talip olduğumuzu, bir 5 yıl daha onurla ve gururla hizmet edeceğiz. Kulaklarımızı dedikoduya kapattık. Biz konuşanlar karşısında sustuk, işimize baktık.”


“Biz iş yapıyoruz” vurgusunu sık sık kullanan Başkan Yazıcı, “Muhteşem bir Süleymaniye Camisi’ni yapmak için bir Muhteşem Süleyman lazım. Odalar dolusu altın lazım ama bunu yapacak olan bir Mimar Sinan lazım ama yıkmak için, eleştirmek için 3 tane ahmak adam yeter. Biz o ahmakların lafıyla değil, biz laf üretmiyoruz, iş yapıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.


Şelale Park’ın açılışı coşkulu kalabalığın alkışları arasında gerçekleştirildi. Protokol açılışın ardından Şelale Park içindeki alanları gezdi. Şelale Park’ın açılışı, ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın konseriyle sona erdi.  

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 03:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17