İBB'nin algı oyununa Yazıcı'dan cevap, "Öpmeye niyetiniz yok!"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İBB'ye cevap verdi.

İBB'nin algı oyununa Yazıcı'dan cevap, "Öpmeye niyetiniz yok!"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edilmeyen ve bunun üzerine ‘İBB’nin kreş yapmasına engel’ başlıklı algı çalışmalarına cevap verdi. Şadi Yazıcı, yaptığı açıklamada İBB’nin Tuzla’da 88 adet parseli olduğunu belirterek, “88 tane parselinizin her birisine yapabilirsiniz. Ruhsatı da verebilirsiniz donatı alanlarında. Ruhsat verme yetkiniz var. Bunu bile size anlattık” dedi.

-

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Toplantıları, Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıların 2'inci oturumunda İBB'nin Tuzla'da yapmak istediği kreş için hazırlanan plan değişikliği teklifi de görüşüldü. Teklif imar kanununa aykırı olduğu için Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri tarafından uygun görülmeyerek kabul edilmedi. Bunun üzerine oluşan 'İBB'nin Tuzla'da yapmak istediği kreşler engelleniyor' algı çalışmalarına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı cevap verdi.
-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Tuzla'da kreş yapmak için 88 adet parselinin olmasına rağmen hala İmar Kanununa aykırı olan bir yerde fonksiyon değişikliği yapmak istemesinin iş bilmezlik olarak ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Sizler hala İBB Meclisi'nden spor alanı olan bir yerin fonksiyonunu değiştirerek, illa buraya kreş yapmaya çalışmak, bir işi yapmamak için nasıl sağa sola vururum, yapmamak için nasıl bir şey yaparım? Yapacak bir yer var mı diye sağa sola sormak, 'Spor alanı değiştireyim de böyle bir şey yapayım' demek, ben Tuzla Belediye Meclis'inde kullandığım aynı ifadeyi kullanmak istiyorum, ' Öpmeye niyetiniz yok, yanağınız nerede?' diye soruyorsunuz" dedi.
-

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2020, 15:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17