Basın dostu başkan; Naci Aydın

Tuzla Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın her yıl yerel basının anlamlı gününü kutlayıp, hasbihalde bulunuyor.

Basın dostu başkan; Naci Aydın
banner46
Tuzla Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Tuzla, Pendik ve Kartal'ın seçkin Basın Mensuplarını Dilek Pastanesi'nde Kahvaltıda ağırladı.


Naci Aydın tarafından geleneksel hale getirilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kahvaltısına Aygad Başkanı Aytekin Yaşar ve yönetim kurulu, Tuzla basını ve Pendik basınından seçkin gazeteciler katıldı.


Naci Aydın Esnaf ve sanatkarların sorunları hakkında konuştu ve güncel konular üzerine gazetecilerin sorularını cevapladı. 


Aygad Başkanı Aytekin Yaşar'da yaptığı konuşmasında Naci Aydın'a ve yönetim Kuruluna vefalı davranışlarından dolayı teşekkür edip, meslektaşlarının bu özel günlerini kutlayarak 2017 yılının barış dolu, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.


Naci Aydın günün anlamına binaen yaptığı Konuşmasında "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 55.yılını kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır . İfade özgürlüğü ve Haber Alma Özgürlüğü en değerli haklardır. Özgür medya; toplumsal kalkınmışlığın gelişmişliğinde göstergesidir. Özgür basın olmadan demokrasi olmaz. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim." Diyerek sözlerini sonlandırdı.





Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 02:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17