Temizlik boyası!

Meşhur bir site var, arabadan tutun da ne ararsanız satılan site. Sitedeki araba ilanlarına girip bir bakın  1990 ile 2000 yılına kadar olan satılık arabalarda genelde “Temizlik boyası atılmıştır” yazısını görürsünüz. Şimdi  arabaya fotoğrafından  bakın cillop gibi durur ama dışı seni içi beni yakar misali; şanzıman, motor, yürüyen aksam parçaları v.s artık Oto Sanayi’de alırsınız haftanın iki günü soluğu. Şimdi bizim siyasi hayatımızda da yeni bir Parti  girdi. İsim olarak  vermeyeceğim ama anlayan anlar  “Temizlik  boyası atılmıştır ” misalini  teşkil eden bu parti, öyle Aydın Doğan medyasının her gün parlatmasına her gün haber yapmasına karşın, halk nazarında ve siyasi alanda şu an için bir yer edinemedi. Ve benim  tahminim de edinemez. 
1990 yılından kalma siyasi figürlere bu millet sinesini zor açar. Neden mi? Biraz açalım Sayın  Erdoğan iktidara geldiğinde yani ; Ak  Parti’yi  kurduğun da bu “Temizlik boyası atılmamış” siyasiler vardı. Zaten  halk ekonomik krizden bunalmış, yeni bir lider arayışında iken Sayın Erdoğan ve ekibi partilerini kurarak ilk seçimde milletten yetkiyi almışlardı. Şu anki konjonktüre hem siyasi hem de ekonomik açıdan baktığımızda, böyle bir tablo göremiyoruz. Ekonomik sıkıntılar, enflasyon yüksekliği yok mu? Tabi ki var fakat  Başbakan’nın önüne kasa atacak durumda da değil.  

Yeni bir liderin, iktidarı şu an için alma şansının olmadığına dair bu ve birçok sebep daha rahatlıkla sayabiliriz.

Benim görüş ve tahminlerime göre Sayın Erdoğan’ın yerine geçecek kişi 40-50 yaşlarında , kendi siyasi kültüründen gelen ya da merkez sağdan çıkacak biridir.
 
Trump için söyleyeceğim şudur;
Hızlı giden atın …..KU  seyrek düşer.
Cemal Süreya’dan da bir alıntı yapmak istiyorum.
“Açık çay içerdi ,demli olunca bardağın diğer tarafından beni görmezmiş, öyle derdi.”
YORUM EKLE

banner17