Sultanbeyli Kütüphanesini Çok Sevdi

Sultanbeyli Kütüphanesini Çok Sevdi

Sayısal kütüphanecilik sistemini kullanan ilk ve tek belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyan Aydos Kütüphanesi 18 bin basılı, 7 bin dijital kitapla Sultanbeyli halkına hizmet veriyor.

300 metrekarelik kütüphane salonu, 40 metrekarelik dijital kütüphane salonu ve 100 metrekarelik 2 adet çalışma sınıfından oluşan Aydos Kütüphanesi,  Radyo dalgaları ile veri tanımla sistemini (RFID) ülkemizde ilk kullanan belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyor.
Sultanbeyli’ye yakışır yeni kültürel ve sanatsal mekânlar oluşturma gayreti ile çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, modern kütüphanesiyle beğeni topluyor.

18 bin basılı, 7 bin dijital olmak üzere toplam 25 bin kitaptan oluşan Aydos Kütüphanesi, çocuk kitapları, müracaat kitapları, genel kitaplar, Atatürk kitapları, test kitapları ve İstanbul kitapları olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır.

Üye Ol, İstediğin Kitabı Evine Götür…
Zengin içeriğiyle her yaş grubuna ve ilgi alanına hitap eden kütüphaneden yararlanmak isteyen vatandaşlar, üyelik sistemi ile istedikleri kitabı 15 günlüğüne ödünç alabilmektedir. Sultanbeyli halkının büyük ilgi gösterdiği Kütüphaneyi, her gün yaklaşık beş yüz vatandaş ziyaret ederken,  Aydos Kütüphanesi’ne altı ay gibi kısa bir sürede 1200 Sultanbeylili üye oldu.

Kitaplar Modern Teknoloji ile Sınıflandırılıyor…
Aydos Kütüphanesi’nde kitaplar Dewey Onlu Sınıflandırma Sistemi’ne göre düzenlenip, renklendirme yoluyla sınıflandırılmaktadır. Kütüphanede Radyo dalgaları ile veri tanımlama sistemi (RFID) uygulanmakta olup, bu sistemi ülkemizde ilk kullanan belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyor. Kütüphanedeki tüm kitaplarda RFID manyetik bantlar mevcut olup güvenlik, sayım ve arama işlemleri RFID bantları ve el terminali aracılığı ile hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

10.805 metrekare alana sahip, nikâh ve düğün salonu, sergi salonu, çok amaçlı tiyatro ve konser salonu ile üç adet cep sinemasından oluşan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi içerisinde yer alan Aydos Kütüphanesi, haftanın altı günü Sultanbeyli halkına hizmet vermektedir.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2011, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17