Sultanbeyli Çiçek Gibi

Sultanbeyli Çiçek Gibi

Sultanbeyli Belediyesi,ilçe sokaklarını binlerce çiçekle süsledi. Caddeler ve sokaklar rengarenk çiçeklerle şenlenirken, Sultanbeyli adeta yeni bir kimliğe büründü…

Sultanbeyli Belediyesi, çiçeklendirme çalışmasıyla ilçenin birçok cadde ve sokağına on binlerce mevsimlik çiçek ve fidan ekti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Nisan ayından itibaren başlattığı çalışma kapsamında cadde ve sokaklardan mesire alanlarına, parklardan bağlantı yolları ve otobana kadar her yeri yeşillendirdi.

Belediye ekipleri tarafından 2 ay gibi kısa bir sürede ilçenin dört bir yanına dikilen 325 fidan, 110 bin lale ve binlerce rengarenk çiçek ile Sultanbeyli sokakları ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Yapılan ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarıyla Sultanbeyli sokakları yepyeni ve yeşil bir görüntüye kavuşurken, Fen İşleri ekipleri Nisan ayından bu yana yaptığı 2210 ağaç budama, 2070 çalı budama ile de daha temiz bir Sultanbeyli oluşturuyor.

Binlerce çiçek ve yüzlerce ağaç ekimiyle ilçenin yeşil alanı arttırılmaya çalışılırken, trafikten kaynaklanan gürültü kirliliği, egzoz gibi zararlı gazların absorbe ediliyor.

Zararlı elementlerin çevreye verdiği zararın ve negatif durumun en aza indirilmesi ve daha temiz ve yeşil bir çevre oluşması hedeflendiği çalışmalara Sultanbeyli halkı da büyük destek veriyor.

Hüseyin Keskin: ‘Sultanbeyli’yi yemyeşil bir hale getirdik’
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yaptıkları çalışmalarla ilçede yeşil alanları artırdıklarını söyledi.

Son olarak Sultanbeyli’nin çeşitli noktalarında yüzlerce fidan ve binlerce çiçek diktiklerini belirten Başkan Keskin, ‘belediye olarak ilçemizin fiziki yapısını modern hale getirirken bir yandan da yeşil alanların sayısını arttırmak için gayret gösteriyoruz’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17