Sultanbeyli Anafartalar İlköğretim Okulu’na Polis Amca Okul Öncesi Eğitim Birimi yapıldı

Sultanbeyli Anafartalar İlköğretim Okulu’na Polis Amca Okul Öncesi Eğitim Birimi yapıldı

Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi’nin çabaları ve Hüseyin Çapkın’ın eşi Nurten Çapkın’ın destekleriyle inşa edildi.

 Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi’nin (TOGEM) girişimleriyle Anafartalar İlköğretim Okulu'na kazandırılan anaokulunun açılışı 9 Şubat Salı günü yapıldı.

Polis Amca Okul Öncesi Eğitim Birimi adı altında, Anafartalar İlköğretim Okulu yanına yapılan anaokulunun açılış töreninde, ilk konuşmayı yapan Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, okulun ilçeye hayırlı olmasını dileyip Sultanbeyli için önemli bir ihtiyaç olan bu okulların sayısının çoğalmasını dilediğini söyledi.

Ardından Üsküdar Belediye Başkanı adına törene katılan Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şenbabaoğlu, “Bugün 41. dersliğin açılışında burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ilk değil, son da değil. Bütün hayırseverlerden bu çalışmanın devamı için destek bekliyoruz.” dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı adına konuşan Başkan Yardımcısı Ahmet Demir ise, “Sultanbeyli genç nüfusun, özellikle çocuk nüfusunun yoğun olduğu ilçelerden biri. Bu yüzden okul ihtiyacımız büyük.” dedi ve son dönemde okul sayısının artırılmasına yönelik yapılan çalışmaları anlattı. TOGEM’in yaptığı çalışmaları değerlendiren Demir, “Bu süreçte dikkatimi çeken şu oldu; eğitimi artık hanımefendiler, yani annelerimiz devraldı. Ben başaracaklarından eminim. Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri, ‘eğitim her engeli aşar kampanyası’, Başbakanımızın eşleri, ‘ana kız okuldayız kampanyası’ başlattı. Sayın Çapkın buradaki okula destek verdi. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın eşi Nurten Çapkın, “TOGEM, Sayın Başbakanımızın kıymetli eşleri önderliğinde kuruldu. Bizim de bu sene ikinci bağışımız. Geleceğin yatırımı olan çocuklarımızın eğitimi için ne yapsak azdır.” derken, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, “Bu okul için ilçem adına teşekkür ediyorum. Eğitimle ilgili yapmamız gereken çok şey var. Bu dönem 5 ilköğretim okulunun ihalesi yapıldı. Çalışmalar sürüyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Battalgazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve İl Emniyet Müdürlüğü Polis Bando Takımı’nın gösterileri beğeniyle izlendi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılanlar, okulu gezdi, çocuklarla sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2011, 06:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17