Sultanbeyli Adliyesi Kartal'da. İşte Adresi.

2006 yılında inşası başlayan ve dünyanın en büyük adliyesi olan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, Ocak ayından itibaren hizmet vermeye başladı.

Sultanbeyli Adliyesi Kartal'da. İşte Adresi.
banner46
Yeni adalet sarayına Anadolu yakasında bulunan 8 ilçenin adliyeleri taşınıyor. Adalet sarayında hizmete başlayan adliyelerden biri de

Sultanbeyli Adliyesi

Anadolu yakasında bulunan 8 adliyeyi birleştiren İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Ocak ayından itibaren hizmete girdi. 126 dönümlük alana kurulan saray Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar adliyelerini biraraya toplayacak dev bir kompleks niteliğinde. Hafta başı itibariyle Sultanbeyli Belediyesi de saraydaki yerini aldı.

Adalet hizmetlerinin sağlıklı şartlarda sunulabilmesini temin etmek  ve hizmetin kalitesini artırmak için birçok ilde yapılan adalet saraylarından en büyüğü tamamlandı ve hizmete başladı. 300’e yakın mahkemesalonunun bulunduğu İstanbul Anadolu Adalet Sarayı dünyanın en büyük adliyesi olma unvanını elinde bulunduruyor. 8 ilçenin adliyelerini tek çatı altına toplayan komplekste mesafe sebebiyle sadece Beykoz ve Şile adliyeleri yer almayacak.

Taşınma işlemlerinin 8 Şubat’a kadar yapılması gerekiyor. Taşınma işlemleri tamamlandıktan sonra bu adliyeye atanan hâkim ve savcılara tebligat yapılacak, ardından mahkemeler görev yapmaya başlayacak.

Yeni yapının özellikleri

Türkiye'nin en büyük kamu binası, dünyanın en büyük adliyesi olan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nın yapımına 2006 yılında başlandı. 126 dönümlük araziye kurulan saray için 80 dönüm üzerine inşaat yapıldı. 5 ana bloktan oluşan yapıda 326 savcı odası, 298 mahkeme salonu, 51 icra dairesi yer alırken, 500 ve 180 kişilik 2 tane konferans salonu, 2 bin 600 araçlık otopark, 2 bin 200 kişilik yemekhane ve 180 kişilik kreş bulunuyor. 350 milyon liraya mal olan binanın 3 ana girişi bulunuyor. Metro bağlantılı binada, PTT, banka şubeleri, kuaför, spor salonu ile doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık odaları da yer alıyor. Yeni adalet sarayında günlük vatandaş

Sirkülasyonunun 45 bin kişi olması bekleniyor.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na ulaşmak için, E-5 üzerinden geçen minibüs ve otobüsleri kullanarak bir süre yürüdükten sonra C bloktan giriş yapılabilir.  Kadıköy-Kartal metrosunu kullananlar Kartal Devlet Hastanesi durağında inip adliye çıkışından binaya erişim sağlayabilir. Kartal merkezi ile Kartal Devlet Hastanesi arasında sefer yapan minibüslerle de adliyeye ulaşmak mümkün.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17