SAKUT Sultanbeyli'ye Geliyor

Sultanbeyli Belediyesi gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

SAKUT Sultanbeyli'ye Geliyor
banner46
Sultanbeyli Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’na (İSTKA) sunduğu Sultanbeyli’de “Afetlere Hazırlık ve Farkındalık” projesi ile “Hayatı Seviyorum” projesi hibe almaya hak kazandı. Afetlere hazırlık projesi kapsamında ilçede arama kurtarma timi (SAKUT) kurulacak.


Sultanbeyli Belediyesi gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Her alanda vatandaşın huzur ve mutluluk içerisinde yaşayabileceği bir ilçe oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, titizlikle yürüttüğü başarılı projelerle de her kesimin takdirini kazanıyor. Belediyenin hazırladığı
Sultanbeyli’de Afetlere Hazırlık ve Farkındalık projesi ile Hayatı Seviyorum projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan (İSTKA) 2 milyon değerinde hibe almaya hak kazandı.

Sultanbeyli’de Afetlere Hazırlık ve Farkındalık Projesi

Proje kapsamında Sultanbeyli Belediyesi’nin afetlere yönelik kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi ve toplumun afetlere hazır hale gelmesi için çalışmalar yapılacak. Bunun yanı sıra proje ile vatandaşlar afetlere karşı bilinçlendirilecek.

Afetlere hazırlık projesi, 591 proje arasından 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı.


Proje Neler Getirecek?


Proje Sultanbeyli Belediyesi’nin afetlere yönelik kurumsal kapasitesinin gelişmesine, ilçe halkının afetlere yönelik bilinçlenmesine katkı sunacak. Bunun yanında belediye arama kurtarma konusunda faaliyet gösterecek, 20 kişilik Sultanbeyli Arama Kurtarma Timi’ni (SAKUT) kuracak. Proje ile vatandaşlara yönelik olarak bilgilendirme seminerleri düzenlenecek ve afet yönetimi ve kentsel risk yönetimleri gibi konularda belediyenin teknik personeline eğitimler verilecek. İlçe genelinde tatbikatlar düzenlenecek.

Hayatı Seviyorum Projesi

Sultanbeyli’de yaşayan ortaokul öğrencilerine yönelik olan “Hayatı Seviyorum” projesinde ise ortaokula devamsızlık sorunları olan öğrencilerin okuldan kopmalarını önlemek hedefleniyor. Proje kapsamında okul devamsızlıklarını alışkanlık haline getiren öğrencilerin eğitimli, özgüven sahibi ve hayata bağlı bireyler olarak var olabilmeleri için çalışmalar yapılacak. Bu proje de yine İSTKA tarafından 1 milyon lira değerinde hibe almaya hak kazandı.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 09:14

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17