M. Orhan Yılmaz "BİZ BİR BÜYÜK AİLEYİZ”

Türk Hava Kurumu Sultanbeyli Şube Başkanı...

M. Orhan Yılmaz

Türk Hava Kurumu Sultanbeyli Şube Başkanı Sayın, M. Orhan Yılmaz’a, ülkemizin ilk ihtisas üniversitesi olan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni sorduk. Yılmaz sorumuza şöyle yanıt verdi:

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 3 Mart 2011’de Türk Hava Kurumu Genel Başkanımız Sayın Osman Yıldırım beyefendinin büyük emekleri ve özverili çalışmaları sonucunda kurulmuş çok genç bir üniversitedir. İlk kez 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğretime geçtik. Hava Ulaştırma ve İşletme Fakültesi olarak 2 fakülteyle öğretime başladık. Ayrıca İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulumuzda öğretime başladı. İlk yılımız olmasına rağmen adımızı altın harflerle yazdırdık. Ankara’da vakıf üniversiteleri arasında birinci olduk. Türkiye genelinde de 9. olduk. İlk yılımız olmasına rağmen yüzde 100 doluluk oranına eriştik. LYS’de ilk 10 bine giren öğrenciler bizi tercih etti. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Biz bir aileyiz, daha da büyüyerek çoğalacağız.

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”


Önümüzdeki yıl 5 fakülte açacağız. Bilgisayar, elektrik-elektronik, mekatronik, endüstri, makine, uzay ve uçak mühendisliği bölümlerimiz açılacak. Hedefimiz bin öğrenci almak. Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesiyiz. Dünyada da 37.üniversiteyiz. Dünyanın saygın ve önde gelen üniversitelerinden biri olan Vaughn College ile yapılan akademik işbirliği ile iki üniversite arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişim imkânı, araştırma işbirliği ve kurulacak ortak havuz sayesinde mezunların işe yerleştirilmesi süreçlerinde ortaklık yapılması gerçekleştirilecektir. Yine bu anlaşma doğrultusunda Vaugh College Üniversitesiyle birlikte eğitim uçağı yapacağız. 1941 yılında uçak üretip satan bir ülke olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz.

“NADİR ÜNİVERSİTELERDEN BİRİDİR”

2 Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 3 şehirde hizmet vererek Türkiye’de bu konuda bir ilk konumundadır. Çok, karşılıklı eğitim uçuşları gibi havacılık uygulamalarının yapılabildiği nadir üniversitelerden biridir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi, bünyesinde bulunan 77 adet son teknoloji donanımlı uçak ile Türkiye’nin havacılık eğitiminde en büyük filoya sahip kurumudur. Ayrıca filosunda barındırdığı uçakların çeşitliliği sayesinde öğrencilerine kaliteli ve değişik tecrübeler sunmaktadır.

“ AKADEMİLİ PİLOTLAR YETİŞTİRECEĞİZ”

Türkiye’de ilk defa akademili pilotlar yetiştireceğiz. Bu ne demek diye soracak olursanız. Okulumuzdan mezun olan pilotlar isterlerse kariyerlerini devam ettirebilecekler. Yani akademik kariyer yapmış pilotlar, profesör, doçent olarak karşımıza çıkacaklar. Türkiye’de bugün itibariyle 800’den fazla yabancı pilot görev yapıyor. Bizim okulumuz bu yaraya parmak basacak. Bundan dolayı çok gururluyuz.

“AMACIMIZ SADECE EĞİTİM DEĞİL”

Amacımız sadece eğitim değil, AR-GE üreten bir üniversite olmak istiyoruz. Türkiye’de havacılıkla ilgili ihracat yok. Yılda 10 milyon dolarlık havacılık ve uzayla ilgili alım yapılıyor. Türkiye’nin gelişmesinde büyük ölçüde katkımız olacak. Türk insanı artık kısır şeylerle uğraşmak istemiyor. Gelişmiş ülkelere baktığınız zaman havacılık ve uzay bilimlerinin en üst sıralarda olduğunu görürsünüz. Türkiye’de gelişmiş ülkeler arasına girmek istiyorsa havacılık ve uzaya önem vermelidir. Geleceğin Türk mühendisleri dünyaya damgasını vuracaklardır.

Sonuç olarak, Türk Hava Kurumu Genel Başkanımız, Sayın Osman Yıldırım beyefendinin devamlı kullandığı benimde çok sevdiğim bir sözü ifade etmek isterim “Bizi izlemeye devam edin” sevgi ve saygılarımla.

FETHİ SATICI

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2011, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17