Kadir Topbaş'tan Aydos Kalesine Teleferik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanbeyli Teleferik Projesi için düğmeye bastı. 16 Eylül tarihinde ihaleye çıkacak proje ile 3 kilometrelik teleferik hattı 240 günde tamamlanacak.

Kadir Topbaş'tan Aydos Kalesine Teleferik
banner46
Proje tamamlandığında ulaşımı rahatlatmanın dışında turizme de büyük katkı sağlayacak.


Şimdilik proje aşamasında olan ve güzergah planlaması, zemin etüdü gibi mali ve ekonomik fizibilite çalışmaları amacıyla hizmet alım ihalesi açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihale tarihini 16 Eylül olarak belirledi. İhalenin ardından yapılacak çalışmalar 240 gün içinde tamamlanacak. Tamamlandığında 3 kilometreyi bulması planlanan hattın yolcu kapasitesine ilişkin bilgiler projenin tamamlanmasıyla açıklanacak.


ANADOLU YAKASI'NA DOPİNG OLACAK


Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan önemli tarihi alanlardan biri olan ancak tanıtım ve ulaşım sıkıntılarından ötürü turizmden yeterli payı alamayan Aydos kalesi ile Anadolu Yakası'nın önemli mesire yerlerinden biri olan Sultanbeyli göleti yapılacak teleferik hattıyla birbirine bağlanacak. 11. Yüzyıl eseri olan ve İstanbul'a yapılan Türk akınlarını engellemek amacıyla inşa edilen 26 bin metrekarelik kalenin bulunduğu Aydos tepesi, teleferik hattının tamamlanmasıyla yeni Çamlıca olacak ve turizme kazandırılacak. Sultanbeyli ilçesinin merkezinde de bir istasyonu bulunacak olan teleferik hattı ilçenin ulaşımını da rahatlatacak.




Kaynak: Yenişafak

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 14:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17