Gürbüz, Ataya rakip!

Sancaktepe, Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde gelişmeler yaşanıyor.

Gürbüz, Ataya rakip!
banner46
Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe, Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yılda bir yapılması gereken mali kongresi ikinci bir adayın çıkmasıyla ertelendi.

Haber Takip'in haberine göre;

Mali kongreyi olağan genel kurula götürmek isteyen bir grup ile kongreyi iptal etmek isteyen mevcut yönetim arasında kısa süreli bir kargaşanın yaşanmasına neden oldu. Kargaşanın tartışmaya dönüşmemesi için ileri bir tarihe ertelenen mali kongre seçimli olağan kongreye dönüşüp dönüşmeyeceği ise merak ediliyor. Bazı esnaf arkadaşları ile Haber Takip Gazetesini ziyaret eden Gürbüz, esnaf kefalet kooperatifinin yönetimine canlılık ve hareket kazandırmak için aday olduğunu ve esnafların yeniliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Gürbüz, “bazıları bizi caydırmak için çeşitli çalışmalar yaparak bizi yolumuzdan vazgeçirmeye çalışıyor. Ama şartlar ne olursa olsun çıktığımız bu yolda sonuna kadar yürümeye devam edeceğiz. Amacımız kimseyi kırmak, dökmek değil. Amacımız daha faydalı bir yönetim anlayışını getirerek yararlı hizmetlerde bulunmaktır”.

OLAĞAN KONGRE İÇİN 360 İMZA TOPLANDI

1997 yılında merkezi Sultanbeyli’de kurulan kooperatifin olağan genel kongreleri 4 yılda bir yapılıyor. Mali kongreleri ise yılda bir yapılmaktadır. Edindiğimiz bilgilere göre 1997 yılında kurulan ve 1999 yılında aktif bir şekilde faaliyette olan kooperatifin başkanlığını iş adamı Şenol Ata yürütmektedir. Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan mali kongre, ikinci bir adayın çıkmasıyla ertelendi. Sultanbeyli’de iş adamı olan Hüseyin Gürbüz, kooperatif başkanlığı için aday olduğunu bildirerek olağan genel kurula gitmek istedi. Kendisi ile birlikte hareket eden bazı esnaflarla, kooperatife gelen Gürbüz, mali kongrenin olağan kongreye dönüşmesi için teklifte bulundu. Mevcut yönetim tarafından teklif kabul edilmeyince kısa süreli bir kargaşa meydana geldi. Kooperatif merkezinde bir süre bekleyen ve seçime gidilmesini talep eden Gürbüz, beraberindeki heyetle dışarı çıkıp imza kampanyası başlattı. Mali kongreyi olağan kongreye dönüştürmek için yeteri imza sayısı olan 110 imzayı toplamak için çalışmalarını başlatan Gürbüz, bize gelen bilgilere göre 360 kişiden imza toplayarak yeteri sayıyı elde ettiğidir.

“KİMSEYİ DEVİRMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK!”

1200 civarında üyesi ile geniş bir kitleye hitap eden kooperatif başarılı çalışmalarıyla İstanbul’un sayılı kooperatifleri arasındadır. Ancak uzun yıllardır aynı kişinin başkanlık yaptığını söyleyen bir grup genç girişimci, “oda başkanlıkları tekelleşmemelidir” diyerek yönetime talip olduklarını söylüyor. Gençlerden oluşan esnaflar yönetime talip mantığı ile yola çıkarak seçimli olağan kongre için çalışmalarına başladı. Üye esnafları tek tek gezerek fikir alan gençler, edindikleri fikirler ile esnafa yönelik projeler ürettiklerini ifade ettiler. Bazı esnaf arkadaşlarıyla gazetemizi ziyaret eden Hüseyin Gürbüz, mevcut Başkan Şenol Ata ve yönetimine saygı duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu. “ Amacımız esnaf Kefalet kooperatifine aday olup kimseyi devirmek veya göndermek değildir. Kooperatifi daha aktif ve daha verimli hale getirmektir. Yıllardır bu görevi yürüten Şenol Ata ve yönetimi bölge esnafına yönelik verimli çalışmaları olmuştur. Ancak yıllar süren yönetimleri son zamanlarda aktifliğini kaybetmiştir. Şenol beyin ticareti ilçenin dışında olduğu için bölgeye yeteri kadar zaman ayırıp katkı sağlamadığını düşünüyoruz.



“ESNAFIN YOĞUN İLGİSİ İLE KARŞILAŞIYORUM”

“Kooperatif üyesi olan esnaflarımıza zaman ayıracak ve sorunları ile birebir ilgilenecek bir ekibin yönetime geçmesi gerekiyor. Bölgede hem oturan hem de ticaret yapan bireylerin yönetime gelmesi gerekir. Bu düşünce ile yola çıkarak yönetime talip olduk. Deyim yerindeyse dünyaya gözümüzü burada açtık. Ticari hayatımıza burada başladık ve buradan devam ediyoruz. Bölge esnafımızla sürekli iletişim halindeyiz. Esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde kooperatifin iletişimden uzak olduğu vurgusu yapılıyor. Bir diğer yakınmada sosyal etkinliklerin yok denecek kadar az olması. Esnafımızdan gelen şikayetler doğrultusunda yönetime talip olduk. Tabii bu hareket beklenmediği için bir kargaşa ortamı oluşturulmaya başladı. Ama bizim kargaşa oluşturacak niyetimiz olmadığı gibi büyüklerimize de saygısızlık etmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu nedenle gerekli tedbirimiz aldık ve sorun teşkil etmekten kaçındık. Ama bizler bölgenin genç evlatları olarak daha aktif bir kooperatif için kolları sıvadık. İyi niyetle çıktığımız bu yolculuğa büyüklerimizin desteğine, fikirlerine ve yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık. Esnafın büyük bir kesimi yenilik ve canlılık istiyor. Biz gençler bölge esnafının takdiri ile karşılaşıyor ve takdir topluyoruz. Bazı kişiler çeşitli söylemlerle spekülasyonlar yaratmaya çalışıyor. Ancak bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz, esnafa kolaylıklar sağlamak, harekat alanı oluşturmak, Sorun ve sıkıntılarına çözüm üretmek. Esnaflarımızın yoğun ilgisi ile karşılaşmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmekle birlikte teşvik ve desteklemeleri de beni onurlandırıyor” diyen Gürbüz, Haber Takip Gazetesinin bölgeye faydalı yayınlar yapması nedeniyle imtiyaz sahibi Ahmet Işıkdağ ve ekibine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 00:04

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17