CHP Sultanbeyli’de dayanışma yemeğiyle seçim startı verdi

CHP Sultanbeyli İlçe Örgütü, Sultanbeyli’de yaptığı dayanışma etkinliği ile seçim çalışmalarının resmen başlangıcını ilan etti.

CHP Sultanbeyli’de dayanışma yemeğiyle seçim startı verdi
Bir süredir mahalle ve sokak tabanlı seçim çalışmaları yürüten CHP Sultanbeyli İlçe Örgütü’nün resmen sahaya indiğini ilan ettiği geceye Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başta olmak üzere çok sayıda milletvekili katıldı.


İlçe Başkanı Konuk, “AKP Sultanbeyli’yi peşkeş çekmek istiyor”


Gecenin açış konuşmasını yapan Sultanbeyli İlçe Başkanı Mak. Müh. Muharrem Konuk, bir yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde iktidarı hedeflediklerini belirterek, “Sultanbeyli’de belediye kurulduğu 1989 yılından bu yana belediyeyi Refah, Fazilet, AKP çizgisi yönetiyor. Vatandaş burada arsa alırken, ev yaparken, kat atarken belediyenin girişinde kurdurulan çakma derneklere para verdiler. Bu zihniyet vatandaştan üç kere para aldı. Fakat karşılığında tapu vermedi. Şimdi de kalkmış 2B rayiç bedelleri için yurttaştan para istiyorlar. Hem de Sultanbeyli’nin ödeme gücünün çok üstünde. Bu vatandaşın bu paraları vermekte zorlanacağını biliyorlar” diyerek AKP’nin yurttaşları kandırmaya çalıştığını söyledi. 2B bedellerinin yüksek tutulmasının arka planında başka hesaplar olduğunu iddia eden CHP İlçe Başkanı Muharrem Konuk, “Sultanbeyli yeşil doğası, ormanı ve toprak kokan sokakları ile gelecekte bir cazibe merkezi olmaya aday. AKP zihniyeti bunu bildiği için burada bedelleri yüksek tutup vatandaşı yerinden yurdundan etmeyi, burayı yandaş müteahhitlerine peşkeş çekmeyi hesaplıyor. Fakat bu hesap boşa çıkacak, Sultanbeyli Sultanbeylililer de kalacak” dedi. Konuk, “Hep birlikte, omuz omuza mücadele ederek Sultanbeyli’yi belediyecilikten anlamayan, Sultanbeyli’ye tek çivi çakmayan beceriksiz AKP belediyeciliğinden kurtaracağız” diye konuştu.


CHP iktidarında sosyal politikalar ile yaşanılabilir bir Türkiye kuracağız


CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ise yaptığı konuşma da AKP’nin beceriksiz bir ekonomi politikası yürüttüğünü, halkı ciddi zamların beklediğini söyledi. CHP’li Sarı, “Kısa süre içinde, Haziran ayından sonra ciddi zam dalgaları başlayabilir. AKP halkın cebine giren üç kuruşa göz dikiyor. Günümüzde ekonomik göstergeler ancak sosyal politikalar ile düzelebilir, yurttaş refaha ve huzura erebilir. Biz, bunu yapmaya adayız. Parti programımızda da belirtilen sosyal, ekonomik politikalar ile üreten ve güçlü Türkiye hayata geçirilebilir. İnşallah emek vererek partimizi iktidar yapacak, yurttaşı yaşadığı ekonomik sıkıntılardan kurtaracağız” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Fatma Nur Serter de kadınlara seslenerek dayanışma içinde başarının yakalanabileceğini söyledi. Değişimin, dönüşümün ve iktidarın kadın emeği ile sağlanacağını ifade eden CHP’li Serter “Bu ülkede daha eşit, daha sosyal, daha yaşanılabilir bir ülke olabilir. Yeter ki gençler, kadınlar omuz omuza emek versin ve ülkemizi barış içinde yüceltebilelim. AKP’nin topluma yaşattığı kötü günler ancak birliktelikle aşılabilir. Demokrasi ancak omuz omuza mücadele ile kazanılır” diye konuştu.


CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi İhsan Özkes AKP’ye din politikalarından yüklendi. Emekli Müftü olan ve ‘CHP, Atatürk ve Din’ adlı kitabı yazan İhsan Özkes, “AKP bu toplumu din üzerinden kandırmaya çalışıyor. Yaptıkları her yanlışa, halkı kandırdıkları her konuya din kisvesi uydurmaya çalışıyorlar. Başbakan Erdoğan Suriye konusunda (Orada bir Kerbela yaşanıyor) diyor. Kerbela’nın Hüseyin’i de Yezit’i de belli. Ben Sayın Erdoğan’a Sultanbeyli’den soruyorum; Peki Suriye’nin Yezit’i kim Sayın Başbakan? Suriye’de oluk oluk akıtılan kardeş kanından kimler sorumlu?” diyerek AKP’nin Suriye politikasına yüklendi.


Bu coğrafya da kardeşçe, barış içinde yaşayacağız diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Av. Dr. Sezgin Tanrıkulu, “Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası binlerce yıldır kardeşliği harmanladı. Bugün de, yarın da aynı kardeşliği harmanlayacak, barışı, huzuru yaşatacaktır. Yeter ki ülke sosyal demokrat bir iktidar tarafından yönetilsin. Biz, CHP olarak bu ülkede barışı, kardeşliği, demokrasiyi tesis edeceğiz. Bölmeden, ayrıştırmadan sevgi ile kardeşçe yaşanılabilir bir Türkiye kuracağız” dedi.


PM Üyesi Sevnur Yıldırım, Derya Şentürk, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Çağdaş Argunşah gibi genç siyasetçiler ve Sancaktepe İlçe Başkanı Dr. Hakkı Sağlam, Ümraniye İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş, Tuzla İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan’ın da yeraldığı yemeğe ilerleyen saatlerde İstanbul Milletvekili Dr. Kadir Gökmen Öğüt ve İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de katıldı.


Örgüte destek veren yöneticilere plaket verildi


CHP’nin Sultanbeyli’deki çalışmalarına destek veren PM Üyesi Ayşe İnci Beşpınar, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Abdullah Der, İl Kadın Kolu Başkanı Arzu Önen, eski milletvekili adayları Murat Günel, Reşat Şahin Öztürk, eski İl Yöneticisi Cemil Ekşi ve Çekmeköy eski Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sipahi’ye teşekkür plaketi verilen gece söylenen türküler ve çekilen halaylarla sürdü.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2013, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17