Yeni Malatyaspor: 0 - Kartalspor: 0

Kartalspor Malatya’dan moralli döndü.

Yeni Malatyaspor: 0 - Kartalspor: 0
Kartalspor Spor Toto 2.lig’in 5.haftasında deplasmanda lider Malatyaspor’un konuğu olurken 90 dakikası golsüz tamamlanan karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.




Malatya İnönü stadında oynanan karşılaşmaya Kartalspor başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında atak yönünün sağından peş peşe taç atışları kullanan Kartalspor son kullanılan taç atışında topu Zafer’le buluşturdu, Zafer uzaktan kaleyi denedi top üstten dışarı çıktı.




6.dakika da Malatyaspor sol köşe gönderinden korner atışı kullandı Ozan ön direkte topa müdahale etti, rakibi eline basınca oyun bir süre duraksadı.




10.dakika da Yeni Malatyaspor’dan Mustafa Tuna, atak yönünün sağından ceza sahasına ortaladı, Kartalspor savunması son anda araya girerek topu kornere gönderdi.




12.dakika da Kartalspor rakip yarı alanın ortalarında kazandığı serbest vuruşu Savaş Taga kullandı, Savaş ceza sahası içerisine ortaladı, bordo-beyazlı oyuncular topa dokunamadı.




14.dakika da Fırat Sezer, Ali Sakal’a sert bir faul yaptı, Malatya tribünleri bu pozisyonda kart beklerken karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler bu pozisyonda sadece Fırat’ı uyardı.



26.dakika da Kartalspor Anıl’la kullandığı taç atışında Uğur topu Hakan Sayar’ın önüne indirdi Hakan sol ayağıyla ceza sahası içerisine ortaladı, kaleci Vedat son anda topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.



29. dakikada Yeni Malatyaspor uzun oynadı Fırat Sezer topa müdahale edemeyince top Serkan Çalık’ın önünde kaldı, topla ceza sahasına giren Serkan’ı Onur rahatsız ederek rahat vurmasına izin vermedi ve top auta çıktı.




31.dakika da Kontra atağa çıkan Kartalspor rakibini 3’e 2 yakaladı topla ilerleyen Oğuz sağından koşu yapan Uğur’u tercih etmek yerine kaleye vurmayı deneyince Kartalspor önemli bir pozisyonu değerlendirememiş oldu.




34.dakika da Yeni Malatyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Albayrak kafayla uzaklaştırdı, ceza sahası dışında havalanan topa Sinan Ayar, Caner Ağca ile birlikte yükseldi yere düşerken Caner Sinan’ın ayağına başınca Sinan bu pozisyondan ayağa kalkamadı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi saha içinde yaparken daha sonra saha kenarında Sinan’ın tedavisi devam etti. Kartalspor bir süre karşılaşmaya 10 kişi devam etti.




Karşılaşmanın 35. ve 40. Dakikaları arasında Yeni Malatyaspor, Kartalspor kalesine baskısını arttırırken Kartalspor bu dakikalarda takım halinde başarılı bir savunma çıkarttı.




42.dakika da Yeni Malatyaspor atak yönünün solundan kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Ramazan’la duran top kullandı, Ramazan ortasını yaptı, savunmayı aşarak arka direğe giden topa Malatyaspor’lu oyuncular ayak koyarak topu altı pas noktasına göndermek isterken Kartalspor savunması topu uzaklaştırdı.




43.dakika da atak yönünün solunda ceza sahası yan çizgisinin hemen yanında Sinan düşürüldü, serbest vuruşu Anıl ön direğe doğru sert kullandı Yeni Malatyaspor savunması kafayla tehlikeyi uzaklaştırdı.




Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler ilk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ederken bu ilave dakikalar içerisinde Yeni Malatyaspor’dan Serkan Çalık sakatlanarak karşılaşmaya devam edemedi.




Uzatma dakikalarında da skor değişmeyince taraflar beraberlikle soyunma odalarına gitti. Kartalspor ilk yarı takım savunmasını iyi yapan, rakibe boş alan bırakmayan ve duran toplarla rakip kalede etkili olmaya çalışan dirençli bir takım görüntüsü çizdi





İlk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi ekip Yeni Malatyaspor başladı. Yeni Malatyaspor’da ilk yarının son dakikalarında sakatlanan ve karşılaşmaya devam edemeyen Serkan Çalık’ın yerine Hüseyin oyuna dahil oldu.




47.dakika da Savaş atak yönünün solundan 3 Yeni Malatyaspor’lu oyuncunun arasından sıyrılarak ceza sahasına ortasını yaptı Malatya savunması son anda araya girerek tehlikeyi önledi.




51.dakika da atak yönünün solunda Mehmet Albayrak’a yapılan faul sonrasında kazanılan serbest vuruşu Savaş kullandı. Savaş’ın ceza sahası içerisine gönderdiği topa Mehmet kaleci ile birlikte yükseldi, bu pozisyonda Mehmet kaleciye faul yaptı.




60.dakika da ani gelişen Yeni Malatyaspor atağında Hüseyin rakibinden kurtuldu, topla ceza sahası önüne kadar gelen Hüseyin topu Eren’e aktardı, yay üzerinde topla buluşan Eren’in açısını Ozan kalesinden çıkarak daraltırken Fırat Sezer, Ozandan dönen topta Eren’in tekrar vurmasına izin vermedi ve top auta çıktı.




63.dakika da Ramazan Kahya’nın ceza sahasına ortasında altı pas içerisinde Aydın Çetin topla buluştu bu pozisyonda yan hakemin ofsayt bayrağıyla rahatladık.




73.dakika da Kartalspor Şavaş Taga ile hızlı çıktı, Savaş sol kanatta Sinan Ayar’a pasını aktardı, Sinan ceza yayının üzerindeki Mehmet Albayrak’la topu buluşturdu, Mehmet topu kontrol ederek arkadan bindirme yapan Oğuz Ceylan’ın koşu yoluna topu bıraktı, topla buluşan Oğuz kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu dışarı göndererek mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.




75.dakika da sağ köşe gönderinden kullanılan korner atışını Savaş ceza sahasına gönderdi, Mesut kafayla penaltı noktasına indirmek istedi fakat savunma topu uzaklaştırdı.




Son beş dakika içerisinde Kartalspor kazandığı topları doğrudan rakip yarı alana vurmaya başladı.




Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın sonuna en az 3 dakika ilave etti.




90+2.dakika da Ersin Veli, kendi yarı alanının sağından aldığı topla Kartalspor yarı alanına girdi, ceza sahasına ortasını yaptı, kaleci Ozan topa çıktı fakat uzaklaştıramadı top Caner’in önünde kaldı Caner’in sert şutunda Kartalspor savunması etten duvar örünce Yeni Malatyaspor önemli bir pozisyonu değerlendiremedi ve karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.




Zorlu Malatya deplasmanından puanla dönen Kartalspor Ekim Cuma günü Saat 16:00’da kendi saha ve seyircisi önünde Ankara temsilcisi Hacettepe’yi konuk edecek.



Yeni Malatyaspor: 0 - Kartalspor: 0




Stat: İnönü



Hakemler: Halil Umut Meler, Emir Eray Eyisoy, Hüseyin Kıvanç Durmaz




Yeni Malatyaspor: Vedat, Mustafa Tuna, Ramazan, Ersin, Koray, Ali, Onur Acar (Dk. 69 Fatih), Serkan (Dk. 46 Hüseyin), Caner, İrfan (Dk. 60 Eren), Aydın




Kartalspor: Ozan, Anıl, Zafer, Onur, Fırat, Hakan, Savaş (Dk. 80 Göktuğ), Uğur, Sinan (Dk. 73 Mesut), Oğuz (Dk. 89 Dündar), Mehmet



Sarı kartlar: Dk. 56 Onur Acar, Dk. 78 Hüseyin (Yeni Malatyaspor), Dk. 58 Hakan, Dk. 77 Savaş, Dk. 81 Oğuz (Kartalspor)
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 07:17

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17