Kartalspor'da 3 puan coşkusu

Kartalspor Spor Toto 3.lig’in 3.haftasında bugün sahasında Ankara Demirspor’u konuk etti.

Kartalspor'da 3 puan coşkusu
banner46
Bu sezonun ilk maçından itibaren hem rakiple hem de müsabakanın hakemleriyle mücadele eden Kartalspor bugün müsabakanın hakemlerini de yenerek çifte galibiyet aldı.

Teknik direktör Taner Gülleri Ankara Demirspor müsabakasının 18 kişilik kadrosuna Osman Şimşek, Armağan Önür, Ozan Solak, Emrah Taysi, Sait Ulucan, Burak Yılmaz, Zafer Çuvalcı, Tahsin Hacımustafaoğlu, Samet Eser, Onur Acar, Recep Yaşar, Yasin Şahan, Aytek Öktem, Tugay Kaya, Dündar Denizhan, Yusuf Ocak ve Görkem Güven’i dahil ederken sahaya Osman, Ozan, Emrah, Burak, Zafer, Yasin, Samet, Recep, Tahsin, Dündar ve Aytek onbiri ile çıktı.

Kartal stadında saat 16:00’da başlayan karşılaşmayı Trabzon bölgesi hakemlerimizden Alpaslan Şen yönetirken yardımcılıklarını Yakup Bulut ve Cemil Tunç üstlendi. Müsabakada dördüncü hakem olarak ise Murat Kasap görev aldı.

Karşılaşma öncesi yapılan para atışı sonrasında Ankara Demirspor kale seçimini gerçekleştirirken müsabakaya Kartalspor başladı.

1.dakika da Ankara Demirspor’dan Selçuk soldan ceza sahasına girdi, sol çaprazdan Burak Yılmaz topa müdahale ederek kornere gönderdi. Atak yönünün solundan kullandıkları köşe vuruşunda Kartalspor savunması topu uzaklaştırdı.

7.dakika da sol köşe gönderine yakın bir bölgede Tahsin düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşu Kartalspor’lu oyuncular ceza sahasına orta olarak kullandı, Aytek çıktı kafayı vurdu topu ağlarla buluşturdu. Karşılaşmanın hakemi Alpaslan Şen orta noktayı gösterirken bir anda karar değiştirerek faul kararı verdi ve Kartalspor’un golünü iptal etti.

13.dakika da kaleyi hafif sağ çaprazdan gören bir noktada Tahsin rakibi tarafından düşürülünce karşılaşmanın hakemi faul kararı veri. Recep Yaşar serbest vuruşu ceza sahası içerisine doğru kullandı, Aytek kafayı vurdu top üstten dışarı gitti.

17.dakika da Ozan Solak sağ kanattan ceza sahasına orta yapmak isterken savunma topa ayak koyarak kornere gönderdi. Sağ köşe gönderinden kullanılan korner atışında altıpas içerisinde Recep Yaşar ve kaleci Erşen aynı anda yükseldi, kaleci Erşen ellerinin avantajını kullanarak topu yumrukla uzaklaştırdı.

19.dakika da ceza sahası sağ çaprazında çizgi üzerinde Yasin Şahan topla buluştu, vurur gibi yaparak topu rakibinden sıyırdı sol ayağıyla keleyi denedi fakat topun şiddeti istediği gibi olmayınca kaleci Erşen topa kolaylıkla sahip oldu.

23.dakika da Ankara Demirspor’dan Fatih Mustafa Baydemir kaleci Osman’la karşı karşıya kaldı, net gol pozisyonunda topu dışarı gönderdi.

35.dakika da Yasin Şahan uzak mesafeden çok sert vurdu, kaleci Erşen sağ alt köşeden güçlükle kornere çıkarttı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Aytek kafayı vurdu top üstten dışarı gitti.

43.dakika da Tahsin kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktada düşürüldü, serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Ozan, Recep ve Zafer geldi. Ozan, Recep’e pasını verdi Recep Zafer’e bıraktı, Zafer’in sert şutunda top barajdan döndü.

45.dakika da sağ çaprazda topla buluşan Dündar vurur gibi yaparak rakibini ekarte etti, sonrasında şutunu çekti fakat top kaleyi bulmadı.

İlk yarı 0-0 beraberlikle noktalanırken ikinci yarıya konuk ekip Ankara Demirspor başladı.
Kartalspor da ikinci yarı Tahsin oyundan çıkarken Volkan oyuna dahil oldu.

49.dakika da rakip sağ köşe gönderinden köşe vuruşu kullandı, Burak Öksüz kafa vuruşunu yaptı kaleci Osman üst direğin dibinde topu kontrol etti.

53.dakika da Recep Yaşar topu Aytek’in önüne yuvarladı, kaptan sert vurdu kaleci Erşen son anda topu çeldi.

58.dakika da Samet Eser uzaklardan çok sert vurdu kaleci Erşen son anda topu tokatladı.

61.dakika da sağ kanatta topla buluşan Volkan Yılmaz topu sol ayağıyla rakibinden kurtardı, kaleye baktı uzak direğe vuruşunu yaptı, direğe çarpan top ağlarla buluştu. 1-0

68.dakika da Dündar Denizhan sol kanatta son çizgiye yakın bir bölgede şık bir hareket yaparak topu rakibin sağından attı solundan geçerek çizgi üzerinde topa yetişti ve tehlikeli bölgeye ortasını yaptı Ankara Demirspor savunması son anda araya girerek topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
73.dakika da Aytek sol kanattan topla ilerledi, ceza yayı önündeki Recep’e pasını çıkarttı, Recep topu kontrol etti vuruşunu yaptı, top kaleci Erşen’de kaldı.

78.dakika da Kartalspor kalesini sağ çaprazdan gören bir noktada Ankara Demirspor faul atışı kazandı, Kartalspor 4 kişilik baraj oluşturdu, rakibin şutunda top barajdan döndü.

82.dakika da Kartalspor atak yönünün sağından köşe vuruşu kullandı, Burak Yılmaz kafayla vurmak istedi fakat top arkaya açıldı, Yusuf’a çarpan top Aytek’in önünde kaldı Aytek’in vuruşunda kaleci Erşen topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

86.dakika da Samet uzaktan vurdu top üstten dışarı çıktı.

87.dakika da Ankara Demirspor’dan Fatih Mustafa Baydemir ceza sahası sol çaprazında topla buluştu, vuruşunda top farklı şekilde dışarı gitti.

88.dakika da Kartalspor kalecisi Osman Şimşek oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

88.dakika da sarı kart gören Osman kale atışını kullanmak üzereyken karşılaşmanın hakemi doğrudan kırmızı kartla Osman Şimşek’i oyundan ihraç etti. Osman hakeme küfür etmediğini belirterek kırmızı kartın sebebini sorunca karşılaşmanın hakemi raporda okursun cevabını verdi.

Oyuncu değişikliği hakkı bulunmadığı için kaleye takım kaptanı Aytek Öktem geçerken Kartalspor yedek kulübesinden karşılaşmanın hakemine tepkiler yükseldi. Genel Menajer  Murat Gülfırat bu pozisyonda karşılaşmanın hakemlerine sözlü olarak müdahalede bulununca dördüncü hakem Murat Kasap’ın uyarısıyla karşılaşmanın hakemi Alpaslan Şen tarafından tribüne gönderildi.

Karşılaşmanın hakemi 88.dakika da olan olaylardan sonra müsabakanın sonuna en az 7 dakika ilave etti. Uzatma süresine de itirazlar olurken sahada 7 dakikalık puan savaşı başladı.

Kartalspor kalesini takım Kaptanı Aytek Öktem korurken, geri kalan 9 oyuncu cansiperane şekilde alın teriyle hak ettikleri 3 puanı korumak için sahada içinde tüm rakiplerle mücadele etti.

Kaleci forması giyerek kaleye geçen Aytek Öktem Ankara Demirspor’un baskı kurduğu anlarda kritik kurtarışlar yaparak takım arkadaşlarına güven verirken sayılmayan golü dışında gol atamamasına rağmen gol yemeyerek bugünkü galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Kartalspor lig’de üç haftayı geride bırakırken kupa maçı dahil 4 karşılaşmada bariz hakem hatalarına maruz kalmış, istediği galibiyeti alamamıştı. Bugünkü karşılaşmada Kartalspor çifte galibiyet alarak 3 puana uzandı. 
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 00:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17