Kartalspor'dan her yıl 350 bin lira, naylon faturalar ile kulüpten uçmuş!

Kartalspor'un paralarını naylon faturalarla uçurmuşlar!

Kartalspor'dan her yıl 350 bin lira, naylon faturalar ile kulüpten uçmuş!

Kartal Belediye Meclisi Ocak ayı Birleşimleri tamamlandı. Haydar Göksoy’a cevap vermek üzere söz alan CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Taner Özdemir çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lig son 9 haftada başlamış olsaydı ligi şampiyon bitirmiş bir takımın başkanı olacaktım.
Özdemir “Biz göreve ilk geldiğimizde Kartalspor sonuncu takımdı. Yirmi beş maçta 21 puan toplamıştı. Şahsım başkan olduktan sonra 9 maç kalmıştı. 9 Maçta 20 puan toplayan ve o dönemin başında başlamış olsaydım ligi şampiyon bitirmiş bir takımın başkanı olacaktım. Fakat, son maçta açık bir şekilde hakemler tarafından küme düşürüldük.

Kredi kartıyla ödemek zorunda kaldım.
Kartalspor 3. Lig başladığında takım ligte ikinci iken, biz kongre kararı aldık. Listemizden 2 başkan yardımcısı hiç bir gerekçe göstermeden istifa etti. Şahsıma başkan olarak verilen sözler maalesef tutulmadı. 30 bin TL. bulamadık ki teknik direktörün sözleşmesini fes edelim. Ne hikmetse biz 30 bin TL'yi bulamazken, evimize hacizler gelirken, kredi kartlarımız bloke olurken, ticari hayatımız bitirilirken bizden sonra ki yönetim kasasında milyonlarca lirayla göreve geldi. 8 Hafta bu takım teknik direktörsüz maça çıktı. Kartalsporla ilgili her şey şahsım tarafından dosyalanmış vaziyette. Biz Kartalspor’u teslim aldığımızda borç 24 milyondu, alt yapıyı ve üst yapıyı yenileyerek biz 19 milyon borçla Kartalspor’u teslim ettik. Biz bıraktımızda ilk yarı daha bitmemişti. Yani takımın aksayan bölgelerine ara transferde eksikler giderilerek transfer yapılabilirdi. Maalesef bu transferler yapılmayarak takımın kötü gidişine seyirci kalındı. Transfer tahtasının açılmayıp, ara transfer yapılmasın talimatını kim verdi ise takımın düşmesinde ki en büyük suçlu da odur. Bunu da Kartal kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz Kartalspor’un alt yapısını yapınca evimize haciz belgesi geldi. Bu dönemde kulübün tüm masraflarını neredeyse kredi kartıyla ödemek zorunda kaldım. 19 yaşından beri ticaret yapan birisi olarak, dükkanıma tadilat yapmak amacıyla kredi için baş vurduğumda Kartalspor’a gelen hacizler yüzünden red edildi. Kartal Spor'un Stadının yeri planda meydan gözüküyor. Birileri buraya göz diktiyse, hevesleri kursaklarında kalacak. Burası meydan olarak kalacak. 

Kartalspor düşmemiş olacaktı.
Bütün bunlara maruz olmamızın nedeni belki de başarılı olmamızı istemeyenlerin yada Kartalspor’a o gün destek verilmiş olsaydı birileri bel ki de Kartalspor düşmemiş olacaktı. Beni bu konularla ilgili yıpratmak istediler. Şahsım adına belgeler burada. Hani derler ya neler çektiğimi bir ben bilirim, bir de Allah bilir. Bende herkesi Allah’a havale ediyorum. Herkes ektiğini bu dünyada çekecektir. Kim kime ne ettiyse Allah iki katını mutlaka ondan çıkarsın diyorum.

Her yıl yaklaşık olarak 350 bin lira naylon fatura ile kulüpten uçmuş!
Naylon fatura konusuna gelince, bizimle hiç alakası yok. Bu naylon fatura olayı desteklerin bir anda kesilmesine neden olan olaydır. Bu naylon fatura olayı 2011 yılına ait olan bir olaydır. Vergi dairesinden Kartalspor’a çağrı geldi. Naylon faturalarla ilgili. Bize bu evrakları imzalayın denildi. Dedim ki ben imzalamıyorum. Dediler ki bu dosyanın kapanması gerekiyor. Naylon fatura kullanmışsınız. Dedik ki biz kullanmadık. Bizden evvel olmuş olsa bile bu kulübün cezalandırılması doğru değildir dedik. Milli oyuncular yetiştirmiş bir kulübün yöneticilerinin hatası kamuya mal olmuş bir kulübe kesilmemelidir. Bu faturaların hepsi 5 bin liranın altında idi. Her biri 4.999 lira gibi. Her yıl yaklaşık olarak 350 bin lira naylon fatura ile kulüpten uçmuş! Belgeler var bende. Sayın müfettişe dedim ki, ‘Efendim milli sporcular yetiştirmiş bir kulübe siz bunu reva görürseniz, belki de kulüp ömür boyu kendini düzeltemeyecek. Birkaç hafta sonra vergi affı olacak. Bu konuda ben tebligat almama hakkımı kullanmak istiyorum.’ Dedim. Oda vicdanıyla her halde hareket etti. Ve biz matrah artışına giderek o gün geriye dönük o olayların üstünü örttük.

Sayman kim? Efendim Ortağınız! Hiç Olmaz!

Bizden önce ki bir kulüp başkanı arkadaşımızın suçlanmasını istediler. Onu niye biz suçlayalım dedik! Dediler ki peki kim yapmış? Efendim, Başkan bu. Olmaz! İşte başkan vekili şu. Olmaz! Sayman kim? Efendim Ortağınız! O hiç Olmaz! Dedim ki, efendim o zaman ben mi koydum! Arkadaşlar o naylon faturalarla ne şahsımın, ne de benden önce başkanlık yapan arkadaşlarımın hiçbir alakası yoktur. O tarihte mali işlere ve paraya kim bakıyorsa o sorgulanmalıdır. Benden sonra ki kulüp başkanı abim burada. Geriye yönelik bir dava açarsa, açabilir. 2011 yılında ki sayman ve o dönemde ki paranın başında ki sayman ve yöneticilerle ilgili dava açabilir. Saygılar sunuyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 11:37

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ A...
ALİ A... - 6 yıl Önce

SAYIN BASIN BU HABERLERDEN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM

SIRADAKİ HABER

banner17