Kartalspor: 1 – TKİ Tavşanlı Linyitspor: 0

Kartalspor zirveye koşuyor.

Kartalspor: 1 – TKİ Tavşanlı Linyitspor: 0

Spor Toto 2.lig Beyaz Grubun 16.haftasında sahasında Kütahya temsilcisi TKİ Tavşanlı Linyitspor’u konuk eden Kartalspor, 10.dakikada Muammer Erdoğdu’nun attığı golle karşılaşmadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Teknik direktör Özgür Zengin cezası nedeniyle bu haftada takımın başında sahaya çıkamazken karşılaşmayı kulüp binasından takip etti. Geçen hafta kırmızı kart cezalısı olduğu için oynayamayan Ozan Öztürk bugün tekrardan kalede görev yaptı. Teknik direktör Özgür Zengin bu hafta savuma hattında Onur’un yerine Muammer Erdoğdu tercihini kullanırken Gökhan Emreciksin’e ilk defa ilk 11’de şans tanıdı.

Yağış altında oynanan karşılaşmaya Kartalspor başlarken ilk tehlikeli atak TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan geldi.

2.dakika da sol kanattan ceza sahasına giren Linyitspor’lu oyuncunun vuruşunda top üst direkten döndü. Bu atağın devamında Kartalspor kalesinde gönderilen şutu Ozan sağ köşeden çıkarttı.

4.dakika içerisinde topla buluşan Fırat Sezer, topla birlikte son çizgiye kadar inerek ceza sahası içerisine yerden sert ortaladı Sinan istediği gibi vuramayınca kaleci Okan tehlikeyi uzaklaştırdı.

10. dakika da atak yönünün solunda taç çizgisine yakın bir bölgede Sinan rakibinin darbesiyle yerde kalınca karşılaşmanın hakemi serbest vuruşa hükmetti. Topun başına geçen Gökhan Emreciksin ceza sahasına kavisli bir orta yaptı, Zafer kafa vurmak isterken Seydihan formasından çekerek bordo-beyazlı oyuncuyu düşürdü, arka direğe giden topu iyi takip eden Muammer dar açıdan topu ağlarla buluşturdu. Kartalspor bu golle TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında 1-0 öne geçti.

20.dakika da sol kanatta köşe gönderine yakın bir bölgede kazanılan taç atışında topla en son buluşan Fırat Sezer çalımlarla ceza sahası içerisine girdi, açını kaybetmeden vuruşunu yaptı savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

22.dakikada kaleyi hafif sağ çaprazdan gören bir pozisyonda TKİ Tavşanlı Linyitspor serbest vuruş kazandı, kullanılan serbest vuruşta Hakan Sayar topa sahip oldu ve sağ kanattaki takım arkadaşı Gökhan Emreciksin’e kazandırdı, Gökhan’da bekletmeden orta alandaki Azad Filiz’e pasını aktardı, Azad sol kanattan bindirme yapan Sinan Ayar’la topu buluşturdu, Sinan topla birlikte ceza sahasına girerken çok sert vurdu fakat top farklı şekilde dışarı gitti.

25.dakika içersinde sağ kanatta topla buluşan Gökhan Emreciksin, ceza sahası içerisine sert ortaları Mehmet Albayrak topu kontrol edip geriden gelen Uğur Utlu’nun önüne bıraktı, Uğur’un sert vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri geldi.

32.dakika da TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan Gökhan Solak, taç çizgisi üzerinde yerde kaldı, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında oyuna devam edemeyeceği anlaşılınca rakip takım teknik direktörü Ümit Turmuş, Gökhan’nın yerine Yücel Yıldırım’ı oyuna dahil etti.

34. dakika da Gökhan Emreciksin sağ çaprazdan kaleyi denedi top az farkla dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca Kartalspor soyunma odasına avantajlı giren taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk takım TKİ Tavşanlı Linyitspor başlarken ilk tehlikeli atak Kartalspor dan geldi.

52.dakika da sol kanattan son çizgiye kadar inen Uğur Utlu, ceza sahasına ortalar gibi yaparak rakibinden kurtuldu, açısı dar olmasına rağmen vuruşunu yaptı fakat kaleci Okan topa sahip oldu.

59.dakika da TKİ Tavşanlı Linyitspor gole çok yaklaştı. Savunmadan gönderilen uzun topa Uğur Durmuş yetişti, sol çaprazdan vuruşunu yaptı top direğin dibinden dışarı çıktı.

75.dakika da Uğur’dan aldığı pasla hafif sol çapraz pozisyonda kaleyi karşısına alan Gökhan vuruşunu yaptı top kaleci Okan’da kaldı.

76.dakika da Uğur orta sahada kaptığı topu Sinan’ın önüne bıraktı, rakibin kontrolünde son çizgiye kadar inen Sinan, topa çizgi üzerinde basarak dışarı çıkmasına müsaade etmedi, pozisyonun devamında rakibin darbesiyle yerde kalan Sinan penaltı beklese de karşılaşmanın hakemi oyunu devam ettirdi.

81.dakika da sağ taç çizgisine yakın bir bölgede Oğuz düşürüldü, kazanılan serbest vuruşta Uğur topu yanındaki Oğuz’un önüne bıraktı, Oğuz kale içine doğru ortaladı savunmadan çıkan Muammer’den önce kaleci Okan topa yükselerek kalesindeki tehlikeyi önledi.

84.dakika da Uğur ceza sahası dışından sert vurdu savunmaya çarpan top kornere gitti.

86.dakika da Zafer Aydoğu önemli bir Tavşanlı atağını keserken pozisyonu Kartalspor tehlikesine dönüştürdü. Zafer ceza sahası önünde rakipten kaptığı topu Oğuz’a aktardı Oğuz hızla rakip yarı alanı kat ederek ceza sahası içerisine kadar girdi, pozisyonu hazırlayan ve ceza sahasına kadar koşu yapan Zafer ve Türkay penaltı noktası üzerinde boş olmasına rağmen Oğuz kaleye vurmayı tercih etti fakat top uzak kale direğinin oradan dışarı çıktı.

87.dakika da Hakkı Türkay Atçı atak yönünün sağında taç çizgisine yakın bir bölgede rakibiyle girdiği ikili mücadeleyi kazanarak ceza sahasına kadar girdi, açısını kaybeden Türkay vuruşunu yaptı fakat top yan ağlarda kaldı.

89.dakika da Oğuz Ceylan yine sağ kanattan ceza sahası içerisine kadar girdi, kaleye vurmakta gecikince savunma araya girdi, top ceza sahası önündeki Uğur Utlu’da kaldı Uğur kaleyi denedi fakat kaleci Okan için kolay bir top oldu.

90+1.dakika da Kartalspor kalesinde çok tehlikeli bir pozisyon yaşandı. Kornerden gelen topu Kartalspor savunması uzaklaştıramayınca çizgi üzerinden geçen topa rakip oyuncular dokunmak istedi, direklere çarpan topu Kartalspor savunması güçlükle uzaklaştırdı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Kartalspor haftayı galibiyetle kapatarak 16. Hafta sonunda -6 ceza puanına rağmen 20 puana ulaşarak puan durumunda 7.sıraya yükseldi.

Kartalspor: 1 – TKİ Tavşanlı Linyitspor: 0

Stat: Kartal

Hakemler: Öner Fırat, İsmet Gülbağlar, Yakup Keçeci

Kartalspor: Ozan, Anıl, Zafer, Mehmet (Dk. 62 Oğuz), Sinan (Dk. 87 Dündar), Uğur, Fırat, Hakan, Azad, Gökhan Emreciksin (Dk. 78 Türkay), Muammer

TKİ Tavşanlı Linyitspor: Okan, Veli, Abdurrahman (Dk. 63 Fırat), Seydihan, Berat Ali, Ahmet, Kemal, Hüseyin Teker (Dk. 83 Hüseyin Akmaz), Gökhan (Dk. 32 Yücel), Uğur, Musa

Gol: Dk. 10 Muammer (Kartalspor)

Sarı kartlar: Dk. 13 Uğur (Kartalspor), Dk. 38 Uğur, Dk. 44 Hüseyin Teker, Dk. 80 Kemal (TKİ Tavşanlı Linyitspor) 
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 00:54

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17