Kartalspor: 1 Ankara Demirspor: 1

Kartalspor Spor Toto 2.lig’in ikinci haftasında sahasında Ankara Demirspor’u konuk ederken, Kartalspor’a beraberliği getiren gol 74.dakika da Savaş Yıldızhan’dan geldi.

Kartalspor: 1 Ankara Demirspor: 1
banner46
Geçtiğimiz sezon 1 Mart 2015 tarihinde oynanan Centone Karagümrük müsabakasında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde ev sahibi olduğu müsabakalarda 5. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı seyircisiz oynama cezası alan Kartalspor bu cezasını bu sezon evinde oynadığı ilk karşılaşma olan Ankara Demirspor karşılaşmasında çekti.



Teknik direktör Özgür Zengin Ankara Demirspor karşılaşmasında kalede Yavuz, geri dörtlüde Ali Say, Emrah Taysi, Sait Ulucan, Anıl Şahin, orta alanda Ali Kılıç, Samet Eser, Uğur Utlu, ileri üçlüde ise Yusuf Ocak, Savaş Yıldızhan ve Aytek Öktem’e şans verdi.



Enes Ünal, Murat Tosun, Yasin Abdioğlu, Mercan Demirer, Türkay Atçı, Burak Yılmaz ve Görkem Güven Ankara Demirspor karşılaşmasında yedek soyunurken, Görkem, Yasin ve Mertcan karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde oyuna dahil oldu. Geçen hafta hazır olmadıkları için kadroda olmayan yeni transferler Murat Tosun ve Burak Yılmaz bugünkü karşılaşmada kadroda yer almalarına rağmen oyunda süre almadı.



Karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemlerimizden Hasan Avcı yönetirken Avcı’nın yardımcılıklarını Fırat Zengin ve Uğur Erdoğan üstlendi. Emre Abar ise dördüncü hakem olarak karşılaşmada görev aldı.



Maçtan notlar…



Karşılaşma öncesinde şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Para atışında rakip kaleyi seçerken karşılaşma Kartalspor’un vuruşuyla başladı.



2.dakika da Kartalspor topu bir türlü savunmadan uzaklaştıramadı, neticesinde ceza sahası önünde rakibe faul yapınca karşılaşmanın hakemi serbest vuruş kararı verdi. Atışı Kazım Dülger kullandı, Kazım’ın doğrudan kaleye vurduğu top üstten dışarı gitti.



11.dakika da rakip yarı alanın ortalarında Savaş Yıldızhan düşürüldü, kazanılan serbest vuruşu Sait ceza sahasına ortaladı Aytek topa yükseldiği anda topa eliyle temas edince karşılaşmanın hakemi en direk serbest vuruş kararı verdi.



15.dakika da Çağrı Tekin ceza sahamız içerisinde kendisini yere bırakınca karşılaşmanın hakemi Hasan Avcı, hakemi kandırmaya yönelik hareketten dolayı Çağrı’ya sarı kart gösterdi.



19.dakika da atak yönünün sağından taç çizgisine yakın bir bölgeden Ankara Demirspor paslaşarak serbest vuruş kullandı, ceza sahası içerisine yapılan ortaya ön direkte Çağrı yükseldi, Çağrı bomboş pozisyonda topa dokunamayınca Ankara Demirspor rahat bir nefes aldı.



22.dakikada atak yönünün solunda Uğur topa sahip oldu göbekten gelen Samet Eser’in koşu yoluna topu bıraktı, Samet’in gelişine vuruşunda top az farkla dışarı gitti.



28.dakika da Aytek’le Uğur topa yükselirken rakibin müdahalesiyle yerde kaldılar karşılaşmanın hakemi karşılaşmayı durdurarak Kartalspor lehine faul kararı verdi. Serbest vuruşu Samet kullandı, Samet’in ceza sahası içerisine yerden sert ortasına Emrah Taysi’den önce savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.



31.dakika da Sait Ulucan, ceza sahası sağ çaprazından ceza alanına girmekte olan rakibini düşürünce karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. Frikik atışını Ankara Demirspor’dan Emre Pehlivan kullandı, Emre’nin doğrudan kaleye gönderdiği Yavuz ön direkte kucaklamak istedi fakat göğsüne çarpan top kornere gitti.



37.dakika da Aytek, Ankara Demirspor’dan Feyyaz’la hava topuna yükselti, bu pozisyonda Feyyaz yerde kaldı ve sağlık ekipleri Feyyaz’a saha içerisinde müdahale etti. Kafasında kanama olan Feyaz’ın tedavisi oyun alanının dışında da devam ederken sonrasında oyuna dahil oldu.



43.dakika sol kanatta Anıl hatalı pas sonrasında rakibine sert girince sarı kartla cezalandırıldı.



45.dakika da Samet rakibine çok sert girince sarı kartla cezalandırıldı.



Karşılaşmanın ilk yarısı beraberlikle sonuçlanırken ikinci yarıya Kartalspor başladı.



50.dakika sağ köşe gönderinden Savaş’la kullanılan köşe vuruşunu savunma uzaklaştırmak istedi, ceza sahası önüne açılan topa Yusuf vurdu, altı pas içerisinde Emrah Taysi dokundu top direğin dibinden dışarı gitti.



53.dakikada ceza sahası sağ çaprazında Ali Kılıç Çağrı’yı düşürünce karşılaşmanın hakemi frikik kararı verdi ve bu pozisyonda Ali sarı kart gördü.



55.dakika da kazanılan frikik atışını Ankara Demirspor’dan Salih doğrudan kaleye gönderdi, Yavuz’un müdahalesi yetersiz kalınca top ağlara gitti. 0-1



56.dakika da Samet uzak mesafeden kaleye denedi top az farkla dışarı gitti.



67.dakikada Uğur yaklaşık 20 metreden çok sert vurdu top kaleyi bulmadı.





70.dakika da ceza sahası solunda topla buluşan Savaş Yıldızhan kaleciyle karşı karşya kaldı, vuruşunda top kaleci Sofu’dan döndü.



74.dakika da Ali Say sürüklediği topu ceza yayı üzerindeki Aytek’e kazandırdı, topla buluşan Aytek Uğur’a ara pası attı, açısını kaybeden Uğur vuruşunu yaptı kaleci sofu, savunma oyuncuları Saffet ve Tarık’ı geçen topa Savaş dokunarak skora dengeyi getirdi. 1-1



84.dakikada atak yönünün solundan Mertcan Demirer’in penaltı noktasına doğru yaptığı ortaya Aytek ve Savaş dokunamayınca top kaleci Sofu’da kaldı.



86.dakika da Dündar Denizhan çalımlarla ceza sahası içerisine girdi, son anda Emrah Taysi araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.



87.dakika da sağ kanattan atağa kalkan Yasin ceza sahasına yerden sert ortaladı, penaltı noktası civarında topla buluşan Görkem önünü boşaltarak vurmak istedi savunmaya çarpan top Yasin’in önünde kaldı, Yasin’in vuruşunda top yan ağlarda kaldı.



90.dakika da Kartalspor’un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ceza sahası içerisinde Emrah Taysi kafayı vurdu top kaleci Sofu’da kaldı.



90+2’de Aytek ceza sahası dışından vurmayı tercih etti top farklı şekilde dışarı gitti.



1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmada Kartalspor sezonun ilk puanını aldı. Kartalspor önümüzdeki hafta deplasmanda Kocaeli Birlikspor’la karşı karşıya gelecek. 
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 09:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17