Cami'den Avrupa birincisi

Kartal'dan Avrupa birincisi. Gururlandık...

Cami'den Avrupa birincisi
banner46
Atalar Merkez Camii Spor Kulübü adına yarışan 78 kg. Hasan Can Lazoğlu, Avrupa birincisi oldu.

Lazoğlu Türkiye'yi temsilen Hollanda'ya sonra Almanya'ya ve akabinde Kanada'ya gidecek. Başarılı tekvandocuların antrenörü Orhan Yenmiş şampiyonlar yetiştirmeye devam ediyor.

Türkiye açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2016) yaklaşık 70 ülkeden 1800 civarında sporcunun katılmıyla 14 - 17 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.

Türk sporcuların ve 70 ülkeden 1800 civarında sporcunun katıldığı turnuvada;

Büyükler kategorisinde 8 altın, 5 gümüş, 11 bronz, Gençler kategorisinde 9 altın, 11 gümüş, 21 bronz ve Yıldızlar kategorisinde 9 altın, 10 gümüş ve 17 bronz madalya ile toplamda 26 altın, 26 gümüş ve 49 bronz olmak üzere 101 madalya kazandılar.

2003 yılında cami bünyesinde açılan spor salonu, cami cemaatinin yaş grubunu aşağı çekmenin en güzel yolu oldu. Camiye gelen çocuklar sosyal aktivitelere de yöneliyorlar. Şampiyonluk için iddialı olduklarını dile getiren Yenmiş, “Atalar Camii spor salonunda onlarca spor yapan öğrenci var. Biz çocuklara sadece spor yaptırmıyoruz, her türlü desteği sağlıyoruz. Katıldığımız birçok yarışmada mutlaka derece alıyoruz. Çocuklarımız çok başarılılar, hepsi gelecek vaat ediyor. Günde en az dört saat birlikte antrenman yapıyoruz. Burada spor yapan öğrenciler başarıdan başarıya koşuyor. Azimle çalışıyorlar. Hiçbir şekilde okullarından geri kalmıyorlar hatta sporun onlara çok faydası var. Camiler sadece yaşılar için değildir. Diğer bütün camilerde de toplumu cezbedecek faaliyetler yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 00:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17