Aydın'da Hakem faciası‏

Kartalspor Spor Toto 2.lig’in 27.haftasında Ege temsilcisi Aydınspor’la karşı karşıya geldi.

Aydın'da Hakem faciası‏
banner46
Düşme potasından bir an önce kurtulmak isteyen Kartalspor yoğun yağış altında büyük efor sarf ederek karşılaşmada puan çıkartmaya çalışırken, karşılaşma hakemleri buna  müsaade etmedi. Aydın deplasmanına sakatlıkları bulunan Emrah Kol, Sait Ulucan ve Anıl Şahin götürülmezken, maç günü rahatsızlanan Cem  Tosun, Aydınspor karşılaşmasında yedek soyundu.
Kartalspor Teknik direktörü Saadettin Demirtaş, Aydınspor karşılaşmasında sahaya kalede Zeki Ayvaz, savunmada Caner Öztel, Emrah Taysi, Abdullah Karmil, Deniz Aslan, önlerinde Ali Kılıç, Uğur Utlu, orta alanda Burak Göksel, Göktuğ Taşbulak, Savaş Yıldızhan ve ileri uçta Aytek Öktem onbiri ile çıktı.
Fırat Çakmak, Cem Tosun, Emrah Kaya, Yasin Abdioğlu, Yusuf Ocak, Samet Eser ve Ömer Furkan Öztürk bu karşılaşmada yedek soyunurken Yasin Abdioğlu ve Yusuf Ocak karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde oyuna dahil oldular.
Kulüp Başkanı Taner Özdemir bu karşılaşmada takımının yanında olamazken Başkan Vekili Köksal Kır takımla birlikte Aydına gitti.
Geçtiğimiz yıl yine Aydın’da oynanan karşılaşma gibi maçın başından sonuna kadar sağanak yağış nedeniyle zemin oldukça ağırlaşırken oyuncular topu kontrol etmekte zorlandılar.
Karşılaşma öncesinde gerçekleştirilen para atışı sonrasında Aydınspor kaptanı Erdi Bakırcı, kale seçimini gerçekleştirirken karşılaşmaya Kartalspor başladı.
Maçın henüz başında Kartalspor savunmasının uzaklaştıramadığı topla buluşan Erdi Bakırcı ceza sahasına girerken Ali kendisini karşıladı, Erdi bu fırsatı iyi değerlendirdi ve kendini hemen yere bıraktı karşılaşmanın hakeminden Erdi’ye sarı kart beklenirken o beyaz noktayı gösterdi.
Yapılan itirazlar sonuç getirmedi ve penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Metincan Cici’nin vuruşunda kaleci Zeki Ayvaz ilk hamlede topu çelmesine rağmen Metincan Cici kaleci Zeki’den dönen topu tamamlayarak topu ağlarla buluşturdu. 1-0
Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında yağış şiddetini iyice arttırırken, her iki takımda pas yapmakta zorlanmaya başladı. Teknik ekip ve yedek oyuncular, kulübede bileklerine kadar suyun içinde maçı takip etti.
Kartalspor beraberlik golünü ararken 39.dakika da rakibe top yapması için müsaade edince gol kaçınılmaz oldu. Gürkan sol kanattan ısrarla taşıdığı topu en son ceza sahası içerisine ortaladı burada 35.dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Nezir’in yerine oyuna dahil olan Canberk kafayla topu ağlarımıza gönderdi. 2-0
İlk yarı bu skorla her iki takımda soyunma odasına girerken ikinci yarı daha istekli, daha inançlı bir Kartalspor sahadaydı.
Kartalspor 56.dakika da gole çok yaklaştı, Savaş Yıldızhan’ın kullandığı serbest vuruşta barajdan seken topa Göktuğ vurdu kaleci Ulaş topu çeldi sonrasında Uğur Utlu vuruşunu yaptı kaleye giden topu çizgi üzerinden Gökhan Sinanoğlu çıkarttı.

60.dakika da Metincan Cici, Gürkan’dan aldığı pasla savunma arkasında sarktı, vuruşunu yaptı kaleci Zeki bu pozisyonda başarılıydı.

71. Dakika da Yasin Abdioğlu, sağ kanattan gelen topa düzgün bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu fakat karşılaşmanın yan hakemi Görkem Kargıage ofsayt bayrağı kaldırdı. Yapılan itirazlar sonuç vermedi ve Kartalspor bir golden oldu.
İkinci yarı adeta tek kale oynayan Kartalspor, tüm hatlarıyla Aydınspor yarı alanına yerleşerek puan getirecek golleri aramaya başladı.

86.dakika da Yasin’in pasında Aytek topu göğsüyle kontrol etti ve dönerek vuruşunu yaptı, top Ulaş’ın bakışları arasında ağlara gitti. 2-1

Kartalspor hem saha, hem rakip hem de karşılaşmanın hakemleriyle mücadelesini sürdürürken, rakip kalede etkili olmaya da devam etti.

90. dakika da sağ köşe gönderine yakın bir bölgede kazanılan serbest vuruşu Savaş Yıldızhan kullandı, ceza sahası içerisinde Aydınspor’dan Devrim Aksongur’un kafasından seken topa arka direğe koşu yapan Ali Kılıç yetişti ve topu Aydınspor ağlarına gönderdi. Ne yazık ki karşılaşmanın yan hakemi Görkem Kargıage diğer pozisyonda olduğu gibi bu pozisyonu da süzemedi ve ofsayt bayrağını kaldırarak Kartalspor’un golünü geçersiz kıldı.
Kalkan bu bayrak sonrasında Öncelikle serbest vuruşu kullanan ve pozisyonu çok iyi takip edebilen Savaş Yıldızhan olmak üzere tüm oyuncular yan hakem Görkem Kargıage’nin üzerine yürüdü. Yapılan itirazlar işe yaramazken birde Savaş Yıldızhan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi.
Karşılaşmanın sonuna ilave edilen bölümlerde Aytek Öktem kale önünde topla buluştu ve topu ağlara gönderdi, bu pozisyonda karşılaşmanın orta hakemi Murat Erdoğan, Aytek’in kaleciye teması var gerekçesiyle golü geçersiz kıldı.
Kartalspor ilk yarıda biri haksız penaltıdan olmak üzere 2 gol kalesinde görürken ikinci yarı ortaya koyduğu istek arzu ve mücadele ile rakip kaleye toplam 4 gol bıraktı. Bu gollerden 3 tanesi tamamen uydurma nedenlerle geçersiz sayılırken Kartalspor Aydın deplasmanından puansız ayrılmak zorunda bırakıldı.

Stat:
Adnan Menderes

Hakemler: Murat Erdoğan, Okan Barcın, Görkem Kargıage

Aydınspor 1923: Ulaş, Erdi, Mehmet Gürkan, Gürcan, Serhat, Ramazan, Metincan, Gökhan, Nezir (Dk. 35 Canberk - Dk.79 Ömer), Yücel (Dk. 71 Burakcan), Devrim

Kartalspor: Zeki, Deniz, Emrah, Uğur, Yağız (Dk. 60 Yasin), Aytek, Abdullah, Ali, Savaş, Burak (Dk. 60 Muhammet), Caner

Goller: Dk. 4 Metincan, Dk. 39 Canberk (Aydınspor 1923), Dk. 86 Aytek (Kartalspor)

Kırmızı kart: Dk. 90 Savaş (Kartalspor)

Sarı kartlar: Dk. 24 Metincan, Dk. 42 Gürcan, Dk. 44 Mehmet Gürkan, Dk. 75 Burakcan, Dk. 81 Serhat (Aydınspor 1923), Dk. 74 Abdullah, Dk. 81 Yasin (Kartalspor)
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 13:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17