Ali Yüksel Yılmaz Kartalspor'dan istifa ettiğini açıklayarak şok iddialarda bulundu.

Ali Yüksel Yılmaz gazetecilerle basın toplantısı düzenleyerek "Kartalspor'dan istifa ettim" dedi.

Ali Yüksel Yılmaz Kartalspor'dan istifa ettiğini açıklayarak şok iddialarda bulundu.

Kartalspor'da alt yapıdan sorumlu başkan Ali Yüksel Yılmaz basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini ve istifa nedenlerini açıkladı. 


Yılmaz yaptığı açıklamada çok çarpıcı iddialarda bulundu; 


Kartal spora 4 ay evvel geldiğimde Taner Özdemir ile beraber kongre günü yönetime seçildik. Alt yapıdan sorumlu Başkan olarak göreve başladım. Geldiğim günlerde Kartal futbol okulunda 60 tane öğrenci vardı. 20 tane personele maaş ödenmemişti. Biz geldik yaklaşık 700 bin TL’ye halı sahayı değiştirdik. Her şeyi, buradaki bütün insanlara yardımcı olduk. Kartal spora desteklerimizi hep gösterdik. Ama gördüm ki bu kulübün içinde paralel yapı olarak Köksal Kır, kulübü zaten Tarsus maçında küme düşürmüştür. Taner Özdemir ise buna her türlü çanağı tuttu. Kartalspor'a benim yaptıklarımdan dolayı hiçbir beklentim olmamıştır. Yaptıklarımı bütün yönetimdeki arkadaşlarım isimde vereceğim 5 kişi Veysi Batmaz, İnan Demirel, Nejat Alır, futboldan sorumlu Murat Gülfırat ve Aydın Kaya’nın dışında hiçbir arkadaşım Kartal Spora hiçbir şey katmamıştır. Ne kulübe gelirler, ne kulüple ilgilenirler personele para ödemezler. Ben Tarsus maçından sonra istifa edecektim. Arkadaşlarım ve çalışan personelin ısrarlarından dolayı bırakmadım. 

Ülkücü olmaktan da onur ve şeref duyuyorum.


Taner Özdemir Kartalspor'a hiçbir şey katamaz. Kartal Spor için yaptığı hiç bir şey yoktur. Sadece yurt dışına gidip insanlardan (3.000, 5.000 EURO) alarak "seni Kartalspor’da oynatacağım." diyor. Almanya’da orada burada sadece böyle saçma sapan işlerle ilgileniyor. Ben Alevi çocuğu olmadığım için ve MHP’ li olmam bu arkadaşı ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Ama doğduğum günden beri Ülkücüyüm hiçbir sıkıntımda yok. Ülkücü olmaktan da onur ve şeref duyuyorum. Kartalspor'un bütün hesap ve kitaplarına baksınlar. Şimdiye kadar her şey çok güzeldi. Burayı aldığım zaman 60 tane futbol öğrencisi vardı. Şimdi 560 a çıktı ve tek tek bütün velilerle hep beraber bağışlarla bunları yaptık. 


Kartal Sporu sevenler Kartalspor'a sahip çıkacak. Kartalspor Taner Özdemir’in değildir. Hiç bir zaman da olamaz. Kartalspor Kartal’lılarındır.
 

- Siz Taner Özdemir’den dolayımı istifa ediyorsunuz?


- Tabii, Taner Özdemir’den dolayı ve yanında bulunan birkaç tane insandan dolayı.


- Taner Özdemir Size Mobing mi uyguladı?


Tabii, burada çalışan personel dâhil işini güzel yapan insanlara benim haberim olmadan tutup buraya başka birini koyacağız muhasebeye başka birini alacağız. İnsanlara bu çatının altında siyaset yaparak seni Kartal spora muhasebeye alalım seni şuraya veya buraya alalım. Kendi arkadaşlarını hoca olmayan beden öğretmeni insanları futboldan anlamayan hocaları alt yapıyı getirmelerin peşinde. Bende bunların hiç birine müsaade etmediğim için psikolojik baskılarla en sonunda bende bırakmak zorunda kaldım. Ama ben Kartal Sporu bırakmadım hiçbir zaman da bırakmam bu arkadaşlarla sadece saydığım isimlerle üstüne basarak söylüyorum. Veysi Batmaz, İnan Demirel, Nejat Alır, futboldan sorumlu tek yetkili Murat Gülfırat ve Aydın Kaya. Bunu da tek yetkili yapabilmek için bayağı çaba gösterdik. Bunların dışında yönetimdeki hiç bir arkadaş Kartal Spora hiçbir şey yapmamıştır. Belediye Başkanı son zamanlarda destek oldu aşağı yukarı küme düştükten sonra da. ( 700- 800 bin lira ) Kartal Spora yardım etti. Taner denilen zat türkücülükle futbolu karıştırmakla ve mezhep ayrılığı ile yine söylüyorum Ülkücü olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Doğduğum günden beri Ülkücüyüm benim eşimde alevi benim hiçbir sorunum yok. 

Kulüpte namaz kılınmayacakmış!


Tarsus maçından evvel Kaptan Uğur Şahin kendileri de bunları basında söylemiştir. Burada Köksal Kır’ın Belediye Başkanına hakaret etmesi ve ağır küfürler etmesinden Köksal Kır’a sitemlerinden dolayı ikisi de Erzincanlı olduğu için hiç biri de kalkıp bana ciddi anlamda söylüyorum. Şunu söyleseydi 1 ay evvel Yüksel Bey biz seninle çalışmak istemiyoruz. Yaptıklarından dolayı teşekkür ederiz. Ben çalışmazdım zaten. Kulüpte namaz kılınmayacakmış, kulüpte futbolcu namaz kılamazmış. Bunlar hep Taner Özdemir’in söylediği şeyler. Ne demek namaz kılamaz! Hristiyan gider kilise var Kartal’da orada ibadetini yapar. Müslüman namazını kılar.


- Kime Diyor Taner Özdemir Bunu?


- Bunu bize söylüyor. 


- Bunu size söylediği zaman yanınız da birileri var mıydı?


Yanımızda Görkem Akdağ vardı ve buna karşı çıktı Murat Akfırat "olmaz böyle bir şey" dedi. Yani Kartal Spora hep beraber sahip çıkmamız lazım. Ama bu zihniyetlerle zaten Tarsus maçında orada ki bütün futbolcuları Köksal Kır benim haberim olmadan orada bıraktı. Kartala hiçbir futbolcu gelmez çünkü şiddet uygulanıyor diye korkar futbolcu. Nasıl gelsin? Biz bir maç kaybetsek acaba bize yemek mi vermeyecekler mi? Acaba bizi dövecekler mi? Diye düşünürler. Kartal’da ki bütün amigolara da teşekkür ederim. Hepsi benim çocukluk arkadaşımdır. Herkese sorabilirler Yüksel Yılmaz Kartal Spor için neler yaptı. Benim Allah’tan başka kimseden korkum da yoktur. 


"Tarsus’u bağladım 8 tane gol atacağız!" dedi.



Böyle bir şey de olamaz sırf Belediye’ye Altınok Öz’e darbe vurmak için orada insanlara büyük Yönetici Başkan Vekili şeref tribününde maçın 35 dakikasında kendi futbolcusuna ana avrat küfür eder mi? Oynasana kaç para aldın? Diyerek çocukların bütün moralini düşürdü. "Bir gün evvel Tarsus’u bağladım 8 tane gol atacağız" dedi. Başkan yapma böyle şeyler söyleme hatta teknik direktör Salih "ya söyleyin şu adama bu çok zor bir maç kolay kolay bir maç değil." dedi. Tarsus düşmüş olabilir ama alt yapı ile çıkacak orada ki futbolcular kendini gösterecek önemli bir maç bunun bütün sebebi Köksal Kır ve Taner Özdemir’ dir. Köksal Kır daha evvel Erzincan Spor kulüp başkanı idi. Erzincan da neler yaptığını herkes bütün basında ve medya da biliyor. Ama ben şundan eminim Belediye Başkanının bu konuların çoğundan haberi olmadığına. Bir belediye başkanı ne yapabilir? Nereye kadar ben belediye başkanı olsam ne yapabilirim? Tabii para isteniliyor yolluyoruz belediye başkanı bunu doğru bir yere gitsin diye veriyordur. 

Hepsinin gözlerinden dolu dolu yaş aktı.



Arkadaşlar yönlendirmeyi bir de paranın dışında insani sevgi olması lazım. 22 yaşında evladı yaşındaki bir çocuğa bir yönetici ana avrat küfür edemez. O çocuğun oynayacağı var ise bile oynamaz. Biz oradaki 35 kişiyi getirdik tam kadro teknik heyet, malzemecisi, topçusu, yedeği hepsi ile hava limanında duygu dolu anlar yaşadık. Bütün futbolcularda hepsinin gözlerinden dolu dolu yaş aktı. Ama bugün konuşun hiç biri Köksal Kır’dan memnun değildir. Zaten döndükten sonra istifa etti ve geçen hafta seçmeler vardı. Stad’ta bu Pazar hangi yüzle oraya geldi onu da anlamış değilim. Kartal Sporu şöyle yönetmek CHP’lisi, MHP’lisi, AKPARTİ’lisi, HADEP’lisi şu bu değil. Kartal Sporu yönetmek benim için vatan borcu gibi bir şey. 

"Ak Parti’ye geçerim." dedi.


Kartal’da âşık oldum, Kartal’da para kazandım, Kartal’da çocuğum var ama bunların hiçbir zihniyetleri yok. Söylediğim 4 arkadaşımın dışında hiç birinin böyle bir zihniyeti yok.  Taner Özdemir şunu çok rahatlıkla söylemiştir. "Çok benimle uğraşılırsa Ak Parti’ye giderim Ak Parti’ye geçerim." Ben ona "seni kim alır ki Ak Parti’ye." dedim. 10 kişinin içinde yüzüne söyledim. 


- Başkan bu çok ciddi bir iddia!


- Evet, ciddi bir iddia söylüyorum. 


- Bunu söylediğiniz zaman yanınızda kimler vardı? 


Yanımızda Köksal Kır vardı. Taner Özdemir hiçbir türlü benim muhatabım olamaz. Beyin olarak, karakter olarak, kişilik olarak, görüş olarak hiçbir türlü muhatabım olamaz. Kartal Spor ’da ne kadar çalışan varsa topçusundan, malzemecisinden, tedarikçisiyle konuşabilirsiniz. Ben burada bu görevi yaptığım için madalya falan istemiyorum. Biz geldiğimiz de Kartal Sporun bir tane şişe suyu yoktu. Bunu herkes biliyor. Yine tekrarlıyorum Allah Veysi Batmaz’dan, İnan Demirel’den, Nejat Alır’dan, futboldan sorumlu Murat Gülfırat’tan ve Aydın Kaya’dan razı olsun. 

Her şeyi görürsünüz!


Yani Sadettin hoca Kartal Sporda yetişmedi. Hocanın sözleşmesi olduğu halde hocaya hiçbir şey sormadan, çağırmadan fesh etmeden gidip Erzincan’dan birilerinin talimatı ile Kartal’a hoca getirdi.  Onunda kavgasını yaptık. Son anda şu anki hoca da iyi bir hoca milli bir futbolcuydu da Taner Bey. İstifa etmemin sebebi yarın öbür gün çevrem arkadaşlarım bu insanlar bu kadar kötüydü de sen neden bunların içinde durdun. 1 trilyona yakın alt yapıya masraf edildi. Bunlar tamamen şahsi kefilliğimle yapılmış bir şeydir. Kimseye de 1 milyon ödemediler. Öyle bir alışkanlıkları hiç birinin yok. Bir ay veya iki ay içinde sezon açıldığı zaman zaten her şeyi görürsünüz.


- Size Burada Görev Alma Teklifi Kimden Geldi?


Taner Özdemir’den kendisini ben 20 senedir tanırım ama siyasi görüşümüz farklıydı. Kasetlerini alıp zaman zaman dinlerdim. Beni buraya getirip bu görevi verip sonra benim kötü olabilmemin sebebi ne olabilir? Burada 15 senedir alt yapıya bir tek çivi çakılmamış 5.600 metrekare çim saha yapıldı burada suni çim sahanın içinde çocuklar sahayı kullanamıyordu. Sahanın etrafını kapattık neden kapattık veliler diziliyordu. Oğlum topa vur ona vur çocuklar ailelerini görmesin çocuk performanstan düşmesin diye kapattık. Buraya müzik teçhizatları da taktırdık. Burada bütün CHP lileri kast etmek istemiyorum kesinlikle çalışan insanları Taner Bey ve bir de Kartal Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili yani normalde bize yaptıklarımızdan dolayı teşekkür etmeleri lazım. Ben kulüp başkanlığına da aday değilim. Kulübün çaycısı da olsam benim için onurdur. Başkanı da olsam benim için değişen hiç bir şey yok" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 00:37

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17