Türkiye Erken Seçime gidiyor

Ak Parti ile CHP görüşmesinden koalisyon çıkmadı. Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

Türkiye Erken Seçime gidiyor
1 buçuk saat süren görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor. Görüşmelerden erken seçim sonucunun çıktığını ve ortak hükümetin zıt tabanlar nedeniyle mümkün olmadığını ifade eden Davutoğlu şu keşilde konuştu;


"ERKEN SEÇİM TEK İHTİMAL"



"Kitlelerimizin de farklı taleplerini gözönüne alarak her 3 ödev konusunda da atılacak adımlar bağlamında kitle ve tabanımızdaki farklılıkları da gözönüne alarak şuanda bir hükümet ortaklığının mümkün olmadığı kararını aldık. Halkımız tek parti kurma görevini vermedi ama en büyük parti olarak ülkeyi yönetme görevini verdi. Bunu bilinçli bir şekilde yapacağımızı belirtmek isterim. Bahçeli ile de temasları sürdüreceğimizi bildirdik. Hükümetsiz kalmamak için çabalarımızı sürdüreceğiz.


ERKEN SEÇİM GÜÇLÜ İHTİMAL



Ülkemizin hükümetsiz kalmaması çerçevesinde çabaları sürdüreceğiz. Ayrıca buradan çıkan bir sonuç eğer hükümet çalışmalarının sürmesiyse, ikinci bir sonuç da görünen o ki bütün bu değerlendirmeler ve Sayın Bahçeli'nin erken seçim yönündeki genel açıklamaları gözönüne alındığında, ülkemizin kalıcı bir istikrar ve bütün bu yollar ve yöntemler denendikten sonra tekrar milli iradeye başvurma zarureti ihtimal olarak çok yükselmiştir, hatta tek ihtimal haline gelmiştir diyebiliriz. Son bir ay içinde yürüttüğümüz temaslarda CHP ile oluşturamadığımız hükümet ortaklığı çerçevesi de göz önüne alındığında erken seçim önümüzde görünen bir ihtimaldir, güçlü bir ihtimaldir.



Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 16:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17