SP'ye yeni LİDER Fatih ERBAKAN mı?

Necmettin Erbakan'ın vefatından sonra Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın liderliğinde seçimlere...

SP'ye yeni LİDER Fatih ERBAKAN mı?
banner46

Necmettin Erbakan'ın vefatından sonra Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın liderliğinde seçimlere giren ama umduğunu bulamayan Saadet Partisi'nde genel başkanlık için adı son zamanlarda en fazla zikredilen isim ise Fatih Erbakan.

2010'un Temmuz ayında yapılan olaylı kongreden sonra Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un genel başkanlığı bırakması yönündeki baskılarda, ön plandaki isim olan ve o süreçte gazetelere verdiği demeçleri çok konuşulan Fatih Erbakan'ın adı, babasının vefatından sonra genel başkanlık için geçmeye başlamıştı.

ADAY OLMAM MÜMKÜN DEĞİL

Teşkilatların bir bölümü tarafından Necmettin Erbakan'ın ardından Milli Görüş'ün doğal lideri olarak görülen Fatih Erbakan'ın, önündeki en büyük engel ise askerlik sorunuydu. 12 Haziran seçimlerinde GİK üyesi olduğu partisinden milletvekili aday olmaması tartışılan Fatih Erbakan, gerekçe olarak askerliğini gösterek şunları söylemişti: "Ben askerliğimi yapmadığım için kanunen aday olmam zaten mümkün değil. Önce askerliğimi yapmam lazım."

Fatih Erbakan, yürürlüğe girecek olan bedelli askerlik yasasından faydalanarak önündeki bu engeli aşmış olacak.

32 yaşındaki Fatih Erbakan'ın askerlik engelini "bedelli yasasıyla" aşacak olması ise Saadet Partisi içerisindeki kulisleri harekete geçirdi. Bu pazar günü yapılacak olan İstanbul İl Başkanlığı kongresine, "Yine, yeniden Milli Görüş" sloganıyla hazırlanan Saadet Partisi'nde gözler de Fatih Erbakan'da olacak.

"ÜLKENİN YENİ LİDERİ FATİH ERBAKAN"

12 Haziran seçimlerinden sonra ilk defa geniş katılımlı bir organizasyonla buluşacak Saadet Partili gençler ise, Milli Görüş tabanlı internet siteleri, forum ve guruplarda Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını konuşmaya başladı.

12 Haziran seçimlerinden sonra Saadet Partisi olağanüstü kongresinde GİK üyeliğine seçilen Fatih Erbakan için forumlarda, Erdoğan'dan sonra "ülkenin yeni lideri" olacağı şeklinde yorumlar da yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Haziran seçimleri için "son dönemim" demesini göz önünde bulunduran Saadetli gençler, "Erdoğan'ın yerine kim geçecek?" şeklindeki tartışma gündemdeyken, alternatif olarak Fatih Erbakan ismini ön plana çıkarmak istiyorlar.

Başkent Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede yüksek lisans yapan Fatih Erbakan işletme dalında yönetim ve organizasyon bölümünde doktorasını da tamamlayarak "doktor" oldu. (Habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2011, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17