SP'den şok iddia

SP'den şok iddia

Partisinin Kayseri İl Kongresi'ne katılmak için Kayseri'ye gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Van'daki deprem sonrasında bölgede incelemelerde bulunduklarını söyleyerek, "Yaptığımız incelemelerde ne yazık ki, denetleme elemanlarının maaşlarını müteahhitlerin verdiğini tespit ettik" dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılmak için Kayseri'ye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, basın mensupları ile biraraya geldi. Kamalak toplantıda yaptığı açıklamasında, Van'da meydana gelen depremi incelemek için bölgeye gittiklerini söyledi. Bölgede binden fazla binanın yıkıldığını 600'den fazla insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Kamalak, "Tabii afetler kaçınılmazdır. Ancak tabii afetlerde hayatların kaybolmasında en büyük sebep insanlardır. Bunda yerel yönetimlerin ve merkezi yönetimin vebali vardır" diye konuştu.

Yaptıkları incelemelerde bölgede büyük çapta maddi hasarın da meydana geldiğinin altını çizen Kamalak, "Bizim incelemelerimizde, binaları denetleyen denetçilerin maaşlarını, denetlenen müteahhitlerin verdiğini tespit ettik. Bu tür sorunların çözümü Milli Görüş'tür. Mili Görüş önce ahlak ve maneviyatı güçlendirecek. Ahlak ve maneviyat yoksunu olan bir eğitim insanları ancak bu kadar eğitebilir" ifadesinde bulundu.

SP'nin terörü bitirecek tek parti olduğunu söyleyen Kamalak, "Bu iktidar daha ne kadar bekleyecek? Terörü bitirmeleri için daha kaç yıl iktidarda olmaları gerekiyor? Terörü bitirecek tek parti SP'dir. Kısa vadede terörün maddi kaynakları kesilmeli. Uzun vadede ise İslam kardeşliği kurularak istihdam artırılarak bu sorun çözülebilir. Bunu da SP gerçekleştirebilir" diye konuştu. Bir basın mensubunun Cumhuriyet resepsiyonunun iptal edilmesini sorması üzerine Kamalak şu şekilde konuştu:

"Cumhuriyet resepsiyonunun iptal edilmesini yerinde buluyorum. Çünkü Van'daki insanlar acı çekerken kutlama yapılamazdı. Örnek vermek gerekirse, sizin bir kardeşiniz Van'daki depremde enkaz altında olsa siz kutlayabilir miydiniz? Onlar da bizim kardeşlerimizdir. Bana da resepsiyon için davetiye geldi. Eğer resepsiyon iptal edilmeseydi ben yine de gitmezdim."

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2011, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17