SP, adaylarını tanıttı

Parti...

SP, adaylarını tanıttı

Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlere 81 il ve çevresinin tamamında katılacaklarını söyledi. 

Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlere 81 il ve çevresinin tamamında katılacaklarını söyledi. Saadet Partisi'ne adaylık müracaatı bakımından yoğun teveccüh yaşandığının altını çizen Kamalak, “Aday tespitlerimizi merkez yoklaması ile belirledik. İllerde temayül yoklaması yapıldı. Genel Merkezimizde aday adayları ve il teşkilatlarımızın iştiraki ile mülakatlar gerçekleştirildi. Genel Merkez'de oluşturulan 7 komisyonun kanaatleri neticesinde, başkanlık divanı, listeleri şekillendirdi” dedi. 

RAKAMLARLA SAADET...
Milletvekili adaylarının istatistiki bilgilerini aktaran Kamalak, adayların yaş ortalamasının 46,6 olduğunu açıkladı. Kamalak, 65 yaş üstü 24 kişi bulunduğunu, 25-30 yaş arasında 27 kişi bulunduğunu ve bunun da yüzde 5'e tekabül ettiğini kaydetti. Adayların yüzde 53'üne tekabül eden 274 kişinin üniversite veya yüksekokul mezunu olduğunu dile getiren Kamalak, ortaokul ve lise mezunu 178 adayın yüzde 35'e tekabül ettiğini ve ilkokul mezunu yüzde 12'lik oranla 63 adayın bulunduğunu ifade etti. Meslek gruplarına göre dağılım hakkında da bilgi veren Kamalak, muhasebeci ve mali müşavir 27, işçi 7, akademisyen 5, avukat 35, eczacı ve doktor 12, işadamı 76, esnaf 81, ev hanımı 6 ve emekli 50 aday bulunduğunu söyledi.


38 BAYAN ADAYIN 34'Ü BAŞÖRTÜLÜ
Saadet listelerinde 38 bayan aday olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kamalak, bunun 34'ünün başörtülü, 4'ünün ise başı açık olduğunu dile getirdi. Anayasa'nın 10. maddesine göre kanun karşısında herkesin eşit olduğunu belirten Kamalak, “Ancak aynı maddeye göre, hanım kardeşlerimiz için pozitif ayrımcılık yapmak mümkündür. Ama nedense başörtülü kardeşlerimiz bu ülkede ikinci sınıf vatandaş gibi algılanıyor. Belki daha gerilerde. Halbuki bu ülkenin nüfusunun yarısı hanım kardeşlerimizden oluşuyor. Yani 70 küsur milyon nüfusumuzun yarısı bayandır. Bunların da yarısından fazlası başörtülüdür. TBMM de milletin temsil edildiği yer değil mi? Evet. Peki başörtülü hanım kardeşlerimizi kim temsil ediyor?” diye konuştu.

“SEÇİLEBİLECEKLERİ YERDEN ADAY GÖSTERDİK”
Kadınlara temsil bakımından büyük haksızlık yapıldığını vurgulayan Kamalak, “TBMM'deki hanım kardeşlerimizin nispeti oran olarak çok düşüktür. Başörtülü hanım kardeşlerimizin ise hiç temsilcisi yoktur. Biz o münasebetle, seçilebilecekleri yerden hanım kardeşlerimizi aday gösterdik” dedi. Kamalak, “Erkek adaylarımız arasında nasıl ki bir ayrım yapmıyorsak, hanım kardeşlerimiz arasında da başörtülü veya başı açık bir şekilde bir ayrım yapmıyoruz. Çünkü Anayasa'nın lafzına göre, kanun karşısında herkes eşittir” dedi.

ERBAKAN AİLESİNİN ADAYLIĞI
Erbakan ailesinden aday gösterilmediğine ilişkin hatırlatmayı da değerlendiren Kamalak, “Fatih Bey kardeşimiz, henüz askerliğini yapmış değildir. Biliyorsunuz, Anayasamıza göre milletvekilliği için askerlik yapma mecburiyeti vardır. O münasebetle bir çelişki yoktur. Ama Fatih Bey kardeşimizi izliyorsunuz, sağolsun il il, ilçe ilçe dolaşmaktadır. Allah kendisinden razı olsun. Sadece kendisi değil, Elif Hanım kardeşimiz, Anadolu'yu adım adım dolaşmaktadır. Yani orada herhangi bir kasıt aranmasın. Partimiz bir bütün olarak teşkilatlarıyla, gönüldaşlarıyla milletimizle ittifakını yapacaktır” dedi.

Yeni Akit

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2011, 05:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17