Selvi KILIÇTAROĞLU ‘Sol yüzde 35'i geçemez'

Selvi KILIÇTAROĞLU ‘Sol yüzde 35'i geçemez'
banner46

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi hanımın ‘Sol yüzde 35'i geçemez' sözlerine tepki gösteren partinin önemli isimleri “Teşkilatı umutsuzluğa sürükledi” diye isyan etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'de solun taş çatlasa yüzde 35'i geçemeyeceği yönündeki sözleri CHP'lileri kızdırdı. Bu sözlerin CHP'nin hiçbir zaman iktidara gelemeyeceği anlamı taşıdığını savunan partililer, bu sözlerin hem partiye hem Kılıçdaroğlu'na zarar verdiği görüşünde.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, solun yüzde 35'i geçemeyeceği tespitinin yanlış olduğunu belirterek, 1977'de Ecevit'in yüzde 42 aldığını hatırlattı. Böyle bir tavan koymanın ve ‘ne yaparsak yapalım o tavanı geçemeyeceğiz' demenin CHP'nin hiçbir zaman iktidar olamayacağı anlamına geldiğini belirten Özyürek, “O zaman insanlar niye çalışsınlar. Sosyolojik olarak böyle bir tavan yok. Böyle bir inanç, kabul parti çalışmalarını kesinlikle olumsuz etkiler. Partilileri atalete iter. Bu yanlış bir şey” dedi.

CHP İzmireski Milletvekili Canan Arıtman ise Kılıçdaroğlu'nun eşinin özellikle başka partinin kadın milletvekillerini övmesini eleştirdi. Bunun kendi partisindeki kadın vekilleri yetersiz gördüğü anlamına geldiğini belirten Arıtman, “Onun partisinde de kadın milletvekilleri var. Atıfta bulunduğu kadın hakları, kadına yönelik şiddet konusunda en ciddi çalışmaları yapmış olan kadınların tasfiyesine tepki koymadı. Şimdi böyle bir şikayete hakkı olmadığını düşünüyorum” dedi. 

Dersim katliamını Atatürkmü yaptı

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü ise Selvi Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin hem partiye hem de Kemal Kılıçdaroğlu'na zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun eşinin Kürt ve Alevi olarak yaşadıkları sıkıntıyla ilgili sözlerine de tepki gösteren Mengü, “CHP genel başkanının eşi ‘Kürt ve Alevi olarak çok eziyet çektik' derse, bu toplumu bölmeye yönelik, toplumda kin ve nefret duygularının yayılmasına neden olur” dedi. Kılıçdaroğlu'nun yaşadıkları nedeniyle öfkelendikleri sözüne karşılık Mengü, “Bayan Kılıçdaroğlu Kemal Bey'in Dersim olaylarında 40 yakınını kaybettiğini, bu nedenle zaman zaman kinlendiklerini söylemiştir. KinlenilenTürkiyeCumhuriyeti Devleti midir, o tarihte Cumhurbaşkanı olan ulu önder Atatürk müdür, kimdir ve nedir, açıklanmaya muhtaçtır” diye konuştu. 

STAR GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2011, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17