Seçimde Siyasi Parti liderleri kimlerle yarışacak?

Milletvekili...

Seçimde Siyasi Parti liderleri kimlerle yarışacak?

Milletvekili aday listesi belirlendi. Büyük şehirlerdeki rakip adaylar dikkat çekiyor. Bir bölgede 4 genel başkan biri eski iki bakan birbirleriyle yarışacak.

Başbakan Erdoğan CHP'nin 2. adamı Gürsel Tekin'le karşı karşıya gelirken, MHP aynı yerden Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ı ilk sıraya koydu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında Milil Eğitim Bakanı Çubukçu var. CHP'li Baykal Milli Savunma Bakanı Gönül'e karşı partisini savunacak. Liderler arasında en rahat olanı Devlet Bahçeli. İstanbul ikinci bölge ise genel başkanların yarışına sahne olacak.

ERDOĞAN, GÜRSEL TEKİN VE ENGİN ALAN 

Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti'nin İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı oldu. Karşısında ise CHP'nin 2 numarası Gürsel Tekin yer aldı. MHP, Erdoğan ve Tekin'in karşısına Balyoz davasının tutuklu sanıklarından emekli Korgeneral Engin Alan'ı çıkardı. DSP Genel Başkanı Masum Türker de İstanbul 1. bölgeyi tercih etti.

2. BÖLGEDE DÖRT GENEL BAŞKAN, BİRİ ESKİ İKİ BAKAN

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul 2. bölgeden 2. sıra adayı olurken karşısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. MHP 2. bölgeden vitrine eski AK Parti'li Bakan Murat Başesgioğlu'nu koydu. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de İstanbul 2. bölgeyi tercih diğer liderler oldu.

3. BÖLGE DE AĞIR TOPLAR

İstanbul 3. bölgede ise AK Parti'nin ilk sıra adayları Bakan Ömer Dinçer ile Abdülkadir Aksu olacak. Karşılarında ise CHP'nin ağır topları Erdoğan Toprak, Umut Oran, MHP'den Meclis Başkanvekili Meral Akşener yer alacak. 

BAHÇELİ'NİN RAKİPLERİ

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli Osmaniye’den birinci sıra adayı olurken, AK Parti Osmaniye'den birinci sıraya makine yüksek mühendisi ve iktisatçı Suat Önal'ı, CHP ise yüksek mühendis Baha Ünlü'yü Bahçeli'nin karşısında ilk sıraya koydu.

BABACAN'A KARŞI AYATA

AK Parti'nin Ankara listesinde 1. bölge 1. sıraya Ali Babacan yerleşti. Ankara 2. bölge ise 1. sırada Cemil Çiçek yer aldı. AK Parti'nin karşısında ise CHP'nin ana seçim vaadi Aile Sigortası'nı gündeme getiren Sencer Ayata 1. bölge 1. sıra adayı, Gülsün Bilgehan ise 2. sıra 1. sıra adayı oldu.

TOPÇU ANKARA'DAN ADAY

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da Ankara 1. Bölge 1. sıradan, BBP Genel Sekreter Mustafa Destici ise 2. bölge 1. sıradan aday gösterildi.

AK PARTİ'DEN İZMİR'E BAKAN KUŞATMASI

AK Parti'nin büyükşehirler arasında en az oyu İzmir'e bakan çıkartması yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 1. bölge 1. sıradan AK Parti adayı olurken 2. bölge 1. sıra adayı ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. CHP İzmir'de bakanların karşısında ise İzmir 1. bölge 1. sırada TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, 2. bölgede Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Ergenekon sanıklarından Mustafa Balbay çıkartıldı.

BAYKAL, 'SAVUNMA'DA

Antalya'da Deniz Baykal ve Osman Kaptan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Mevlüt Çavuşoğlu ile yarışacak.

DİYARBAKIR'DA KRİTİK YARIŞ

Yarışın en sert geçeceği illerden biri Diyarbakır olacak. CHP'nin varlık gösteremediği ilde yarış AK Parti ile BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar arasında geçecek. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in AK Parti'den liste başı olduğu ilde ikinci sırada Eski Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu yer alırken karşılarında BDP'nin ağır topları Leyla Zana, Aysel Tuğluk, Hatip Dicle gibi isimler yer alacak.

AHMET TÜRK MUAMMER GÜLER KARŞI KARŞIYA

Mardin'de Kamu Güvenliği Müsteşarlığından istifa eden Muammer Güler ile BDP'nin desteklediği ağır toplardan Ahmet Türk yarışacak.

ŞENER'DEN BAĞIMSIZ HAMLE

Adayların belirlenmesi sürecinde Saadet Partisi ile ittifak arayışında olan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener görüşmeler olumlu sonuçlanmayınca Sivas'tan bağımsız aday oldu. Şener'in partisi seçimlere de girmeme kararı aldı.

Kaynak: haber7

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2011, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17