Sarıgül'ün CHP'deki oyu yüzde 6 !

AK Parti, yerel seçimler öncesinde muhalefetin yanı sıra kendi seçmeninin de “sadakatini” değerlendirmeye aldı.

Sarıgül'ün CHP'deki oyu yüzde 6 !
banner46
AK Parti’nin anketine göre CHP ’lilerin yüzde 20’si, MHP ’lilerin yüzde 15’i, AK Partililerin yüzde 11’i, BDP ’lilerin ise yüzde 9’u “Başka partiye oy verebilirim” dedi.


Radikal'den Tarık Işık'ın haberine göre; AK Parti’nin önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında son yaptırılan seçim anketi değerlendirildi. Ankete göre; AK Parti’ye oy veren seçmen Ankara (Melih Gökçek), İstanbul (Kadir Topbaş), Konya (Tahir Akyürek) ve Kayseri’de (Mehmet Özhaseki) mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesini istiyor.


“Sadakat anketi” başlığı ile yapılan ankette ise seçmenin daha önce oy verdiği partiyi değiştirip değiştirmeme konusundaki bağlılığı değerlendirildi. Sonuçlara göre seçmeni en sadık parti BDP çıktı. CHP seçmenin yüzde 20’si, MHP seçmeninin yüzde 15’i, AK Parti seçmeninin yüzde 11, BDP seçmeni ise yüzde 9’u “Başka bir partiye oy verebilirim” dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun büyük umut bağladığı İstanbul’da ise AK Parti’nin yüzünü güldüren bir tablo ortaya çıktı. Anket sonucuna göre AK Parti’nin İstanbul’daki oy oranı yüzde 52. CHP ise yüzde 29’da kaldı. AK Parti’nin anketine göre CHP seçmeninin yüzde 6’sı Mustafa Sarıgül’ü, yüzde 1’i ise Muharrem İnce’yi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor. Seçmenin cinsiyeti ve yaş dağılımı baz alınarak yapılan ankette ise dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankete göre AK Parti’ye oy veren seçmenin yüzde 56’sı kadın, yüzde 46’sı ise erkek.


AK Parti’nin tüzüğündeki 3 dönem kuralı nedeniyle genel seçimlerde aday gösterilmeyecek bazı bakanların yerel seçimlerde belediye başkanlıkları için aday gösterilmesi gündemde. Ancak bakanların aday olmaları konusunda Mahalli İdareler Kanunu’nda boşluğun olduğu belirtildi. Kanunda bakanların durumları ile ilgili net bir ifade bulunmuyor.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17