Sarıgül “Baykal’ı Vur” Emrini Verdi denilen mahkeme bugün!

CHP eski Genel Sekreteri Sav, Baykal’ı vur emrini Sarıgül’ün verdiğini ileri sürmüştü.

Sarıgül “Baykal’ı Vur” Emrini Verdi denilen mahkeme bugün!

Deniz Baykal’a suikast ihbarı davasının 13. duruşması, bugün İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. CHP eski Genel Sekreteri Sav, Baykal’ı vur emrini Sarıgül’ün verdiğini ileri sürmüştü.


CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast ihbarı davasının 13. duruşması, bugün sabah saat 09.30’da Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Suikastı deşifre eden ihbarın ihbarcısı Kahraman Şeref Kasap, “halkı korku, panik ve infiale sevk ettiği ve iftira attığı” iddiasıyla 147 yıla kadar rekor hapis cezası istemiyle yargılanıyor.


Kasap’ın avukatı Cihan Tufan da bugünkü duruşmada hazır bulunacak. Sanık Kasap’ın, Baykal’a yönelik suikast planı iddialarına dair mahkemeye önemli deliller sunabileceği belirtiliyor.


KAMUOYUNA ÖNDER SAV DUYURDU



Kahraman Şeref Kasap, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast düzenleneceğine ilişkin, 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmuştu. MYK üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, polise intikal eden iddiayı kamuoyuyla paylaşmıştı. Sav, ihbarın içeriğiyle ilgili şunları söylemişti: “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı vur emri verdi. Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz'a, Deniz Baykal'ı her iki dizinden vurması için talimat verdi.” Suikastın planların ertelenmesi nedeniyle gerçekleşmediğini savunan Önder Sav, "Böyle bir olay gerçekleşmedi, bizim bu olayı hassasiyetle izlediğimiz günlerde başka bir olay gerçekleşti” demişti.


Sav’a cevap veren Mustafa Sarıgül, “Sav'ın gündemi değiştirmek için şahsı ve belediyesiyle ilgili çirkin iddialarda bulunduğunu" belirtmişti.





kaynak; Habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 09:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17