Saadet Partisi’nin Yeni ‘Genel Başkanı’ Kim Olacak?

Saadet Partisi, Olağan Kongreye hazırlanıyor.

Saadet Partisi’nin Yeni ‘Genel Başkanı’ Kim Olacak?

Aytekin Yaşar-Analiz

Saadet Partisi, 30 Ekim tarihinde 6. Olağan Kongresini yapacağını kamuoyuna duyurdu.

Kongre tarihinin duyulmasından sonra yakından tanıdığım ve Saadet Partisinin üst düzey konumunda bulunan, birçok önemli isim ile temasım oldu. Yaptığım görüşmelerde, önemli sayılabilecek ve 30 Ekim tarihinde yapılacak olağan kongrede sürpriz isimlerin genel başkanlık için konuşulduğunu gördüm...

           
Uzun yıllardır Saadet Partisi’ni yakından takip eden bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki, bu kongrenin diğerlerine nazaran daha birleştirici olacağını sezinledim. Yaptığım görüşmelerde ve edindiğim bilgilerde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak bey’in tekrardan aday olmayacağı ve bu konunun partinin en üst organı olan GİK’te de konuşulduğu aldığım duyumlar arasında.

           
Konuştuğum birçok önemli isim, Genel İdare Kurulu Üyeleri, Başkanlık Divanı ve Genel Başkan da dahil olmak üzere bir çok değişiklik yapılacak, daha heyacanlı bir kadronun oluşturulacağını YİK başkanı Oğuzhan Asiltürk bey’in ifadelerinden de anlaşılıyor. Genel merkezin bu kongrede birlikteliğin yolunu açacağını göstermesi şimdiden teşkilatlarda heyecanlı günler yaşatıyor.. Peki, genel başkan adayları arasında kimlerin isimleri geçiyor?


İşte o isimler;


Temel Karamollaoğlu, Mete Gündoğan, Mesut Doğan, Birol Aydın,  Fatih Erbakan, Fatih Aydın, Selman Esmerer.. Milli Görüşçüler, bu isimleri yakından tanıyor ve biliyor, sizlerde yakından tanıyasınız diye isimlerle ilgili araştırmam oldu. İşte adayların geçmişi.


Temel Karamollaoğlu; Erbakan Hoca’nın en yakınındaki isimlerden biri… Devlet Planlama Teşkilatı’nda yetişmiş, Türkiye’deki 1970 ağır sanayi hamlesini yürütenlerden ekipten… Partide Dış İlişkiler Sorumluluğu, Genel Başkan Yardımcılığı, Sivas Milletvekilliği ve Sivas Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Karamollaoğlu yetmiş yaşın üzerinde, Milli Görüş geleneğinin kıdemli ağabeylerinden… Genel Başkanlık teklifinin kendisine götürüldüğü, ancak, Karamollaoğlu’nun meşguliyetlerini, bazı sıkıntılarını ve ‘ilerlemiş yaşını gerekçe’ göstererek yapılan teklife sıcak bakmadığı ve işin gençlere bırakılması yönünde öneride bulunduğu aldığım duyumlar arasında.


Mete Gündoğan; Erbakan Hoca’nın en yakın danışmanlarından bir isim. D-8 Kuruluş çalışmaları ve Ekonomik başarının sebebi olarak görülen Havuz Sisteminin kurucularından. Balıkesir doğumlu, partide GİK (Genel İdare Kurulu)  Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Taban ve teşkilatlar tarafından sevilen bir isim. Akademi dünyasında önemli bir yeri ve ismi var. İslam Birliği’nin kapısı olan D-8’in kurulma aşamasında Erbakan hocanın projede görevlendirdiği isimlerden biri. Gerek Milli Görüş Camiasında yaptığı çalışmalar gerekse akademi dünyasında yaptığı bilimsel çalışmalar ile dikkatleri üzerine toplamayı başarmış bir isim. Uzlaştırıcı ve yapıcı bir özelliğe sahip… Bilgisi, birikimi dolayısıyla halen tabanda sevilen isimlerden. Farklı projeleri ile partiyi bir anda siyasetin ilgi odağı haline dönüştürebilir...


Birol Aydın; Kocaeli MGV (Milli Gençlik Vakfı) tabanından gelen Aydın uzun süredir partinin Teşkilat, Tanıtma gibi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı… Bunların yanı sıra İstanbul İl Başkanlığı görevini de şuan itibariyle yürütüyor... Tabanda ve teşkilatlarda sevilen, fikirlerine değer verilen önemli bir isim… Siyasette İstanbul İl Başkanlığı avantajlı bir koltuk.  Ancak, kongre süreçlerinde bu avantaj bazen dezavantaja dönüşebiliyor. “  

 

Fatih Erbakan; Babasının adına kurduğu, Erbakan Vakfı Genel Başkanlığı görevini yürütüyor… Vakıf çalışmalarını tüm il ve ilçelerde açtığı temsilciliklerle geliştirmeye çalışıyor… Bir önceki Kongrenin de Genel Başkan adayıydı… Bu seçimlerde ismi Genel Başkan Adayları içinde geçiyor… Kendisi tarafından yapılmış bir açıklama henüz yok.


 Fatih Aydın; Saadet Partisi’nin yetiştirdiği gençlerden biri. Küçük yaşlarından beri teşkilatın içerisinde olan Aydın, heyecanlı hatiplerinden… Öğretmenlik görevinden istifa ederek,  Partinin Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevine getirildi…  Halen bu görevi yürüten Aydın, teşkilatlarda yoğrulmuş, gençler ve taban tarafından sevilen bir isim…


Mesut Doğan; Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Doğan, Refah, Fazilet ve Saadet Partisinde görev almış ve halen Eğitim Başkanlığı görevini yürütmektedir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Saadet Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır. İyi bir hatipliği olan Doğan, zarif bir yapıya sahip. Çok ön planlara çıkmamış olsa da partililerin sevdiği bir isim.  


Selman Esmerer; Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları Üyeliğinden, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine kadar uzanan önemli bir isim… İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde de bulunan Esmerer, Erbakan Hoca’ya sağlığında yakın olan isimlerden… Son yerel seçimlerde de partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı. Esmerer, yeni kurulan ‘Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin başkanlık görevini yürüttüğü için Genel Başkanlık görevine sıcak bakmayabilir.


30 Ekim Saadet Partisi 6. Olağan Kongresinde Genel Başkan olabilecek muhtemel isimler bunlar.

Defalarca partisi kapatılan, defalarca içinden bölünen ve en son girdiği seçimde % 0.7 oranında oy almış bir partinin ‘Genel Başkanlığı’ için isim zenginliğini görebiliyoruz. Onca algı operasyonu ve çeşitli çevrelerce kasıtlı olarak yıpratılan Saadet Partisi’nde kongre var diyince ‘Genel Başkan’lığa bende varım diyen onlarca isim. Belki duymadığımız nice isimler çıkacak.

Şunu şimdiden söyleyebilirim ki, kim seçilirse, temayülden kim çıkarsa çıksın, Saadet Partisi’nin önümüzdeki süreçte her anlamda çok konuşulacağı garanti gözüküyor ve Saadet Partisi’ni heyecanlı günler bekliyor.

 
Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 23:21

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
M emin ensari
M emin ensari - 8 yıl Önce

Sayın mehmet fatih erbekan olmesi gerektiğini inanmıyorum

mustafa calik
mustafa calik - 8 yıl Önce

Adayimiz Kim olursa olsun kazanan ummet olsun

Taha
Taha - 8 yıl Önce

Dr.M.Ali Fatih Erbakanı sonuna kadar destekleyeceğiz..

Birol
Birol - 8 yıl Önce

Fatih erbakan olsun.. yurtseven

Gülsum Darıcı
Gülsum Darıcı - 8 yıl Önce

Saadet partisinin başına akademik bir ünvana sahip olan, ekonominin tüm argümanlarının derin bilgisine sahip olan ve devletin mekanik kurumlarında görev yapmış birisinin genel başkan olması şiddetle zorunludur. Milli Görüş kadrolarında hem prof unvanı olması nedeniyle, hem havuz sisteminin mimarı olması nedeniyle ve hem de Aselsan,ve Tübitak ta teknik görevler yapmış olması nedeniyle en uygun aday Prof.dr Mete Gündoğan'dır. Ondan başka bir adayın adını dahi konuşmak zaman kaybıdır. Gemiler kaptanların iyi niyeti ile değil, tecrübeleri ile fırtınayı atlatır.

ademoglu mevlut sezer
ademoglu mevlut sezer - 8 yıl Önce

eger yigitseniz ERBAKANİN YOLUNDAYİZ DEYİB DURMAYİN .DAVASİNİN YOLUNDA OLUNDA AHBAB DESİNLER YOLU HALİLLİBRAHİM PEYGAMBERİMİZİN YOLU MİLLİGÕRÚŞ SAADET SEFERİ NEFERLİGİ İSLAMBİRLİGİ D8 .UMMETİN BİRLİGİ .İNSANİGA HİZMET DEVLET GARSON .MİLLETE SAADETLER DİLERİZ .
.
biz insanigin içn yasasin diye bu milligõruş saadet davasin kurduk insaniga adil dúzenle islambirligi D8 .MAKAMİYLA HALİLLİBRAHİM PEYGAMBERİMİZİN DAVASİYLA HİZMET EDELİM DİYE CİRPİNİYORUZ .İNSANİK SAADETE ERSİN DİYE ELHAMDULLAH .
. BEYLER SAADET ERLERİ BİZİM GELENİZDE KULİS YOKTUR ERBAKAN HOCAMİN EMRİ İSİM BEYAN EDİLMEZ .GENEL KURUL BAŞKANİ ACİKLAR GENEL BAŞKANİMİZİN ONAYİYLADA YİNE GENEL BAŞKANİMİZ LİDERİMİZ İSİM ACİKLAR O SAATEN ÕNCE BİZ HEYETLER DELEGELER SUKUT EDER BAŞKANİMİZ İSİM BEYAN EDİNCEYE KADAR .ERBAKAN HOCAMİZİN TALİMATİ ..ALLAHİM ERBAKAN HOCAMİZDAN BİNLERCE RAZİ OLSUN İYİLİGİ GÛZELİGİ İDARECİLİ ÔGERTİ ELHAMDULLAH SAADETLİ GÚNLER MUBAREK OLSUN..
.
Okumak üç türlüdür:
Dilin okuması kıraat,
Aklın okuması tefekkür,
Kalbin okuması hayattır.
İmam Gazali
Ne mutlu görünene bakıp "Görünmeyen'i" okuyabilene..
Hayırlı sabahlar

batuhan
batuhan - 8 yıl Önce

mete gündoğan

muhammed
muhammed - 8 yıl Önce

bennce sayın birol aydın.


SIRADAKİ HABER

banner17