Murat Karayalçın bugün görevi devralıyor

CHP İstanbul İl Başkanı bugün değişiyor.

Murat Karayalçın bugün görevi devralıyor
CHP yönetiminin, istifa eden İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın yerine eski SHP Genel Başkanı 71 yaşındaki Murat Karayalçın'ı bugün ataması bekleniyor. CHP'de "İstanbul'da Murat Karayalçın formülü tutar mı' sorusu kafaları karıştırıyor.


ÜÇ KEZ GÖKÇEK, İKİ KEZ BAYKAL’A KARŞI KAYBETTİ!
KAZANDIĞI TEK SEÇİM ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 


26 Mart 1989 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Sosyal demokrat Halkçı Parti'den (SHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Karayalçın, bu görevini SHP'nin 11 Eylül 1993'te yapılan 4. Olağan Kurultayında Genel Başkanlığa seçilmesine kadar sürdürdü. Genel Başkanlığa seçilmesiyle, DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Karayalçın’ın ayrılması sonrası Melih Gökçek 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Şubat 1995'te SHP'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşmesinden sonra genel başkanlıktan ayrıldı. Daha sonraki süreçte CHP’nin başına geçmek için iki kez aday oldu ama Deniz Baykal’a her seferinde yenildi. Üç kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu Gökçek’in en dişli rakibi olarak sunuldu ama her seferinde sandıktan yenik ayrıldı.


Karayalçın bir dönem CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. Şimdi herkesin sorduğu soru şu; Karayalçın, belki de siyasi hayatının son deminde isteği başarıyı yakalayabilecek mi? 
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 09:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17