Muharrem İnce'den, Kılıçdaroğlu'na şok sözler...

Çatı yıkıldı, CHP fena karıştı.

Muharrem İnce'den, Kılıçdaroğlu'na şok sözler...
Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na çattı: Birinci turda tek aday göstermek siyaseten cahilliktir. Adam yenmiş seni. Sen rezil olmuşsun!



Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, sandıkta çakıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından CHP karıştı. Ulusalcı milletvekillerinden gelen sert eleştiriler ve 'kurultay' çağrısı, CHP'de uzun süredir devam eden kavgayı su yüzüne çıkardı. Son tepki de şezlongundan kalkıp sahaya inen Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den geldi. Muharrem İnce, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla hem seçim yenilgisini eleştirdi hem de acil kurultay çağrısı yaptı. 



GRUP BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDİYOR



İnce, Kılıçdaroğlu'nun seçmen için kullandığı 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' sözüne tepki gösterdi. İnceden ince istifa mesajları veren Muharrem İnce, şunları söyledi: "Birinci turda bir çatı aday göstermek, siyaseten cahilliktir. Aday kiminle belirlendi? Bunu öğrenmek benim de kamuoyunun da, tüm CHP'lilerin de hakkıdır. Ortada bir yenilgi var, bir hezimet var. Sayın Genel Başkan partiyi hemen kurultaya çağırmalıdır. Aday olunmaz aday gösterilir. Ben her zaman taşın altına elimi sokarım. Adam yüzde 52 almış, 'Neden 55 almadım?' diye tartışıyor. Sen rezil olmuşsun 'Gel bunu tartışalım' diyene 'Yok ya' denirse bu ayıptır. Bu zihniyetteki birinin 250 sene iktidar olması mümkün değildir." İnce, Kılıçdaroğlu'nun kurultay restine, istifa restiyle karşılık verdi. İnce, "Ben de Grup Başkanvekilliği görevimden istifamı en kısa sürede vereceğim" dedi. 



CHP LİDERİ: KURULTAY ÇAĞRISINI BEN YAPACAĞIM



Kılıçdaroğlu, kurultay çağrılarına dün şöyle yanıt verdi: Partiden bir arkadaşımızın genel başkan adayı olmasını memnuniyetle karşılarım. Görevinden istifa etmesine gerek yok. Kurultay için yeterli imzayı bulamayabilirler. Bunun için kurultay çağrısını ben yapacağım.  
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 15:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali keskin
ali keskin - 10 yıl Önce

Hersey ortada incenin ne demek istedigi ortada partili olmayan kisileri yonetici yapmayin kartal belediye baskani gibi yani

SIRADAKİ HABER

banner17