Kılıçtaroğlu'ndan Erdoğan'a "İsrail'in avukatlığını yaptığı" eleştirilerine cevap geldi

Kılıçtaroğlu'ndan Erdoğan'a

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik "İsrail'in avukatlığını yaptığı" eleştirilerine cevap verirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı öyle bir yerden vurdu ki...

İzmir'deki Tarihî Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen CHP Parti Meclisi (PM) toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, hiçbir yerde ve hiçbir zaman halkın dışında kimsenin avukatlığını üstlenmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Soru 1: Amerika'da Yahudi lobisinden üstün hizmet madalyası alan kim? Ben değil, Recep Tayyip Erdoğan. Madalyayı iade edecek misiniz, etmeyecek misiniz? Etmezseniz avukatlığa soyunmuşsunuzdur. Soru 2: Ben hiçbir zaman, hiçbir yerde papaz elbisesi giymedim. Papaz elbibesi giyen, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu giyen insan ,yeri geldiğinde herkesin avukatlığını yapar, Türkiye'nin çıkarlarını gözardı eder. Soru 3: Ben hiçbir zaman BOP Eşbaşkanı olmadım ve bunu da savunmadım. Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken ben hiçbir zaman Amerikan askerlerine başarılar dilemedim. Başarı dileyen, Recep Tayyip Erdoğan'dır."

CHP Genel Başkanı, hem İsrail karşıtlığı gibi bir politika güdüldüğünü öbür taraftan da füze savunma kalkanının Türkiye'ye konuşlandırılacağını hatırlatarak, bunun Türkiye'yi korumak için değil, İsrail'i İran'a karşı korumak için yapılacağını iddia etti:

"O zaman İsrail'in avukatı kim? Halkı kandırıyorlar. Biz her yerde ve her ortamda doğruları söylemeye devam ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, kendi halkına doğru bilgi vermiyor. Doğru bilgi vermemekte de kararlı görünüyor ama onun maskesini indirmek de benim görevim."

CİHAN

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2011, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17