Kılıçdaroğlu'na Soruşturma!!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında adil yargılamayı...

Kılıçdaroğlu'na Soruşturma!!


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs iddiasıyla soruşturma açıldı....

Cuma günü Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekede, Kılıçdaroğlu, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'kamu görevlilerine (hakimler) görevi nedeniyle hakaret' ile suçlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban bayramının 4. gününde Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Bakbay'ı ziyaret etmişti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Burada aslında bir yargılama yapılmıyor. Burada bir adalet dağıtımı söz konusu değil. Burada ön yargılı olan yargıçların, siyasi otoritenin emrinde olan yargıçların sadece oynadıkları bir tiyatro var. Bunun adına yargılama diyorlar. Buna demokrasi diyorlar. Bu ne demokrasidir ne de adalet dağıtmadır." ifadesini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, Balbay ve Haberal'ın sadece and içerek parlamentoda olmak istediklerini kaydederek, "Ama bu görevler maalesef bazı yargıçlar tarafından engelleniyor. Onlara yargıç demeyi içime sindiremiyorum. Çünkü yargıç vicdanıyla hareket eden kişi demektir. Toplumun beklentilerini duygularını bilen ve saygı duyan demektir.Vicdan her şeyin üstündedir. Vicdanıyla hareket etmeyen bir yargıç, yargıç olabilir mi ? Anayasanın 90. maddesi var. Türkiye Cumhuriyeti'nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler var. Bunları görmemezlikten gelip, 'Ben bildiğimi okurum. Benim bildiğim ve benim söylediğim doğrudur' mantığıyla yola çıkarsanız, adalet dağıtamazsınız." diye konuşmuştu.

Bunun üzerine medyada yer alan haberlere ihbar kabul eden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu hakkında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'kamu görevlilerine (hakimler) görevi nedeniyle hakaret' suçlamasıyla fezleke hazırladı. Savcılık, fezlekeyi Cuma günü Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

CİHAN

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2012, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17