Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki demokrasinin “hibrit demokrasi” olarak nitelendirildiğini belirtti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki...

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki demokrasinin “hibrit demokrasi” olarak nitelendirildiğini belirtti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki demokrasinin “hibrit demokrasi” olarak nitelendirildiğini belirterek, “Bir ülkede işadamları rahat konuşamıyorsa, bir ülkede sendikalar rahatlıkla eylem yapamıyorsa, bir ülkede insanlar hak aramak için özgürce konuşamıyorsa o ülkede demokrasi yok demektir” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi’nin yeni hizmet binası temel atma törenine ve Bahçeköy Kız Konuk Evi açılışına katıldı, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlanan Vanlı depremzedeleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programına Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Ayten Kayalıoğlu, Gökhan Günaydın, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Zeki Gündüz ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, TBMM İdare Amiri Adnan Keskin,  çok sayıda milletvekili ile belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Bir ülkede işadamları rahat konuşamıyorsa, bir ülkede sendikalar rahatlıkla eylem yapamıyorsa, bir ülkede insanlar hak aramak için özgürce konuşamıyorsa, o ülkede demokrasi yok demektir” dedi.

TÜRKİYE’DEKİNE HİBRİT DEMOKRASİ DENİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki demokrasiyi hibrit demokrasi olarak adlandırıyorlar” dedi. Bunun 21′inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “21′ini yüzyılın Türkiye’sinde herkes düşüncelerini özgürce söylemeli. Herkes rahatlıkla istediği toplantıyı, istediği eylemi de gerçekleştirebilmeli. Türkiye’ye yakışan budur. Özgür bir Türkiye, bağımsız bir Türkiye, geleceğe umutla bakan bir Türkiye, saygın, tutarlı bir adaletle ancak olabilir. İsteğimiz adalettir. İstediğimiz hukukun üstünlüğüdür” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin şu anda bazı kişiler için açık, bazı kişiler için de kapalı cezaevi haline dönüştürüldüğünü belirterek, “Eğer güçler ayrılığı ilkesini bir tarafa bırakıp, bir kişinin iki dudağı arasına bırakırsanız, orada güçler ayrılığı yok demektir, orada demokrasi yok demektir, orada dikta vardır, orada faşizm vardır demektir” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu; “Adalet herkese lazımdır. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti adeta bir kısmı için kapalı bir kısmı için kapalı cezaevi haline dönüştürüldü. Bu yapıyı sindiremiyoruz. 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakıştıramıyoruz. İstiyoruz ki bu ülkede adalet herkes için olsun. İstiyoruz ki bu ülkede adalet her yurttaş için olsun. Eğer güçleri güçler ayrılığı ilkesini bir tarafa bırakıp bir kişinin iki dudağı arasına bırakırsanız, orada güçler ayrılığı yok demektir, orada demokrasiden söz edilemez” diye konuştu.

Soğuk havada konuşmasını kısa kesen Kılıçdaroğlu güzel bir temel atacaklarını belirterek, “Başkana söyledim. Temeli atmak kolay, bunun devamını sağlamak da bizim görevimiz. En kısa sürede binaların inşaatını tamamlayacağız, Allah nasip ederse, geleceğim ve seçimlerden önce bu binanın açılışını hep beraber yapacağız” dedi.

CHP’li belediyelerin çalışmadığı, hizmet üretmediği yönündeki kafalara seslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çalışıyoruz, üretiyoruz, çalışacağız ve üreteceğiz. Bütün baskılara rağmen yolumuzdan dönmeyeceğiz” dedi.
Çağdaş yapı teknolojilerinin tüm imkânları kullanılarak inşa edilecek Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nın temel atma töreninde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, bugünün tarihi bir gün olduğunu vurgulayarak, Sarıyer’in ana hizmet binasına kısa zamanda kavuşacağını belirtti. Genç, “Bugün burada temellerini attığımız bu çok özel bina, tüm dünyada geçerli bir ‘yeşil bina’ sertifikasına sahip ilk kamu yerel yönetim binası olacak” dedi. Binanın yenilenebilir enerji sistemleri ile donatılarak kendi enerjisini kendi üreteceğini ifade etti.

Şükrü Genç; “Sarıyer “O” yer ve işte gün bugün. Bugün tarihi bir gün, çünkü Sarıyer Belediyesi kurulduğu yıldan bu yana tarihinde ilk defa bir ana hizmet binasına kavuşuyor… Öncellikle bugünü sizlerle birlikte yaşamaktan, böyle bir tesisin temel atma törenini gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir sevinç duyuyor sizleri şahsım ve kurumum adına saygılarımla selamlıyorum... Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz çağda, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler insan hayatında sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürülebilme anlayışını ön plana çıkarmaktadır. Bu bilinçle çağdaş, vatandaşlarımıza hizmeti; etkin, verimli, ekonomik ve kaliteli olarak sunmaya olanak sağlayacak modern, çevre bilinci olan akıllı hizmet binamızı kazandırıyoruz. Birazdan size, temelini atacağımız bu iki binanın teknik özelliklerini anlatacağım. Ama bu binanın oluşum hikâyesini anlatabilmek için bizim yerel yönetim anlayışımızdan bahsetmem gerekiyor. Çünkü bu bina; bir anlayışın, birikimin, tecrübenin ürünü aslında. Bizim hizmet anlayışımızın göstergesi” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde Vanlı depremzedeleri de ziyaret etti. Depremzede çocuklar Kılıçdaroğlu’na büyük ilgi gösterirken; ” Van sesinle gurur duyuyor” diye tezahürat yaptı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2012, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17