Kamalak 'Hans bizi anladı Hasan anlamadı'

Kamalak 'Hans bizi anladı Hasan anlamadı'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ''Hans bizi anladı ama Hasanlar anlamadı. Ne yazık ki vaka bu'' dedi.

Kamalak ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Erbakan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Bursa Şubesinin, Bursa-İstanbul yolunda bulunan Şeker Kır Bahçesi'nde verdiği iftar yemeğine katıldı.

Mustafa Kamalak, konuşmasının başında, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan için davetlilere dua okuttu. Konuşmasına Necmettin Erbakan'ın ''Ey Milli Görüşçüler; ilk etapta yaşanabilir bir Türkiye kurmalısınız'' sözünü hatırlatarak başlayan Kamalak, ''Hocamız ikinci olarak da 'Yeniden büyük Türkiye'yi kurmalısınız' derdi. Demek ki, bir zamanlar büyük Türkiye varmış. Şu an onu yeniden tesis etmekle mükellefiz, sonra tüm insanlık için barışı sağlamakla mükellefiz'' dedi.

Ağlamanın ve sızlamanın hiç kimseye faydası olmayacağını dile getiren Kamalak, ''İşin gereğini yerine getirmek lazım. Onun ne olduğunu da liderimiz Necmettin Erbakan ortaya koymuştur. Hans bizi anladı, ama Hasanlar anlamadı. Ne yazıkki vaka bu...'' diye konuştu.

Fatih Erbakan ise Emir Sultan Hazretleri'nin dizinin dibinde, Osmanlı şehri Bursa'da böyle coşkulu bir topluluğu görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

''Merhum babamı burada bir kez daha anmak istiyorum'' diyen Erbakan, şöyle devam etti:

''Onsuz ilk Ramazan ayını yaşıyoruz. Yokluğunu gerçekten çok derinden hissettik, hala da hissediyoruz. 6 ay boyunca merhum liderimizin yerini hiç kimse yeterince dolduramadı. Samimi olan bütün Milli Görüşçüler olarak kendisini minnetle anıyoruz.''

Tek tesellilerinin Necmettin Erbakan'ın kendilerine bıraktığı Milli Görüş davası olduğunu ifade eden Fatih Erbakan, ''6 milyar insanın kurtuluşunun anahtarı olduğuna inandığımız bu dava, babamın en büyük mirasıdır. Davanın özü, önce ahlak ve maneviyat anlayışını benimsemektir. O bizlere hayatı boyunca davranışlarıyla, konuşmalarıyla, bütün yaşantısıyla İslamın özünün cihat olduğu gerçeğini öğretti. Hayatı boyunca attığı her adımda bizlere ahlak dersi verdi'' diye konuştu. AA

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2011, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17