Gürsel Tekin'e İBB'den BOTOKS cevap geldi

Gürsel Tekin'e İBB'den BOTOKS cevap geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde yayınladığı açıklamada;

AÇIKLAMA (Sn. Gürsel Tekin'in açıklaması hakkında)

Açıklama : "CHP İstanbul Milletvekili Sn. Gürsel Tekin’in; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasının girişinde bulunan İstanbul silueti fotoğrafını basın mensuplarına göstererek; "Gerçeği böyle mi? Ayıp değil mi? İstanbul’u botokslu bir kent haline getiriyorsunuz” şeklindeki açıklamalarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu fotoğraf, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul’un tanıtım kampanyalarında kullanılmak üzere, Avrupa Kültür Başkenti Ajansı talebiyle, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Rainer Stratmann’ın yaptığı bir çalışmadır. 

Stratmann’ın, 30 farklı kareyi birleştirmesiyle oluşturduğu panoramik fotoğraflar o dönem Türkiye’nin dünya çapındaki 200’e yakın Başkonsolosluk ve Büyükelçiliklerine gönderildi.

Dolayısıyla, Sayın Tekin’in ifadesiyle “botoks yapıldığı” iddia edilen söz konusu fotoğrafta, herhangi bir değişiklik, silme ya da düzeltme yapılmamıştır. Bu değerli çalışma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binası girişinde orijinal hali ile sunulmaktadır." denildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2012, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17